«Jeg applauderer Mercy Ships».
«En visjonær organisasjon».

Det er Aglos internasjonale samarbeidspartner som blir beskrevet på denne måten.

Det første utsagnet er fra Sør-Afrikas tidligere president, Nelson Mandela. Det andre er fra USAs tidligere president Jimmy Carter.

Elever og ansatte på Aglo har alltid ønsket å se UTOVER. Derfor er det naturlig for oss å ta et globalt ansvar. Å bety noe for andre.

I Aglo-salongen har Natvig snakka både varmt, mye og lenge om det prosjektet som han jobber og tror på. For os et spennende møte med et prosjekt også vi skal få være en del av.

Her kan du lese enda mer om Mercy Ships.

Historien om Mercy Ships begynte for 35 år siden da en ung mann fikk en drøm. Drømmen ble virkelig – et stort, hvitt, toppmoderne sykehusskip som gir håp og helse til mennesker med desperate levevilkår.

Rundt en milliard mennesker har ikke tilgang til selv de mest grunnleggende helsetjenestene. De plages av forebyggbare sykdommerog ubehandlede skader. Vanlig tannverk kan uten behandling utvikle seg til livstruende krise.

Tilgang til god medisinsk behandling er helt avgjørende når vi gir hardt tiltrengt håp og helse. Hvordan kan vi klare dette i land uten infrastruktur som tilgang til rent vann, sikker strømtilførsel og profesjonelle helsefagfolk? Svaret tok form med drømmen om et sykehusskip; et selvgående hjelperedskap som kunne forflytte høyt kvalifiserte frivillige til mennesker som trengte dem mest. Med denne drømmen tok Mercy Ships form.

Mercy Ships forandrer liv – én operasjon og én medisinsk behandling om gangen. Siden 1978 har Mercy Ships utført tjenester til en verdi av om lag 6 milliarder kroner og utført mer enn 1,5 millioner tjenester i hele 54 u-land. Og det telles fortsatt.

Mercy_a.jpg

Vi på Aglo vil gjerne være med å øke farten på tellinga.

Mercy Ships er en kristen ideell hjelpeorganisasjon som bruker sykehusskip for å bringe helsetjenester til verdens fattige. Mercy Ships betjener det akutte behovet for kirurgi ved å gi gratis operasjoner og behandling til mennesker som lider av grå stær, leppe- og ganespalte, krigsskader, brannskader, svulster, tannsykdommer og andre lidelser. Vi lærer også opp lokale arbeidere og helsepersonell, slik at bærekraftig utvikling kan finne sted etter at skipet har reist fra en av de mange havnene skipene har besøkt.

På Aglo starta vi samarbeidet høsten 2015, og de første tusenlappene er allerede samlet inn. I løpet av inneværende skoleåret satser vi på flere tiltak for å kunne bidra med støtte til Mercy Ships.