fbpx
Skolene fornyer seg – VI også

Fra om med skoleåret 2020-2021 innføres nye utdanningsprogram, programområder og læreplaner i videregående opplæring. Alt som er nytt gjelder for deg som skal begynne på vg1 neste høst.

Det er kanskje litt kaos med tanke på skoleåret 2020-21. Noe er avgjort, men ikke alt.Vi forsøker å samle sammen noen av trådene som henger der.

De aller aller fleste av dagens programområder videreføres men med mye nytt innhold og vektlegging. Den største endringen er at dagens DH (design og håndverk) deles i to. Design og tradisjonshåndverk og Frisør, blomster og interiørdesign. Verd å merke seg er det også at vg2 Aktivitør vil bli flytta fra DH- til HO-avdelinga fra og med skoleåret 2021-22.

Men det som er sikkert er at den ordinære søknadsfristen for skoleplass er 1. mars neste år. Det er altså tid for å begynne å tenke på hva skoleåret 2020-2021 skal handle om. Og vi hjelper deg gjerne.

Under har vi en foreløpig oversikt over alle de programområdene som trolig blir gjeldende neste skoleår. Aglo vgs. vil tilby seks av disse programområdene.

  • Bygg- og anleggsteknikk
  • Helse og oppvekstfag
  • Salg, service og reiseliv
  • Teknikk og industriell produksjon
  • Design og tradisjonshåndverk 
  • Frisør, blomster og interiørdesign.
  • I tillegg tilbyr vi selvsagt allmennfaglig påbygging, inkludert kurs som gir generell studiekompetanse for de som er eldre enn 23 år og som har minimum fem år med arbeidserfaring eller omsorgsarbeid

 

Også faginnholdet i de ulike teorifagene vil bli berørt av fagfornyelsen. I følge Utdanningsdirektoratet er målet med fornyelsen å gjøre undervisningen i norsk skole mer relevant for framtida. Endringen i skolen blir sett på som den største endringen i skoleverket de siste 15 årene. Sist fredag var alle lærerne på Aglo på skolering i den nye planene. Undertegnede var blant annet på realfagssamlingen i Trondheim hvor temaet var programmering. Et felt som vil få en sentral plass i realfagene. Nytt for de fleste elevene…., og for mange av oss lærere.

Klikk på knappen og les enda mer på nettsida vilbli.no hvordan det blir neste år

Program 2020-21

Her kan du lese om andringene i teorifagene på skolen. Merk deg at for de videregående skolene er det kun vg1 som vil bli berørt av fragendringene neste skoleår, Vg2 følger etter fra om med høsten 2021.

En av endringene kjenner vi allerede godt. Engelsk blir nå kun  i vg1 og Norsk kun i vg2. Altså ikke som i dag i begge årene.

Innhold teorifagene

 

Det er et viktig mål at de nye læreplanene skal legge bedre til rette for mer dybdelæring – slik at elevene bedre kan se sammenhenger mellom fagområder og utvikle evnen til å reflektere over det de lærer. Lærerne skal få større mulighet til å gå i dybden på enkeltemner og temaer, ved at læreplanene blir mindre omfangsrike enn før.

Også vi på Aglo har nå startet arbeidet med tilbudsstrukturen vår neste skoleår. Tilbudet vårt blir neppe smalere enn det vi har i dag. Vi vet allerede nå at vg2 Kjøretøy starter opp neste skoleår. Det mest spennende nå er kanskje om vi skal tilby begge de to programområdene innenfor dagens DH-avdeling, altså Design og tradisjonshåndverk og Frisør, blomster og interiørdesign

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.