Klokka 08:48 presis startet årets julegudstjeneste i Skatval Kirke. Med hele Aglo vgs. på plass i kirkebenkene. Vakkert og stemningsfullt…, og litt tidlig på morgenkvisten.

Det er i jula vi oppdager alle tradisjonene. Undertegnede har vært på Aglo siden 1981; og det er bare en ting å si: Julegudstjenesten i kirka rett før jul er noe jeg ser fram til. År etter år etter år.

Sånn litt over halv ti var det også klart for en tradisjon. Postludium. Gutta i Next To Perfect med en rå og vakker versjon av Amazing Grace. Tor Erik på selveste kirkeorgelet, Olav på sologitar og Torgeir med stemmen sin. Vi forsøkte å filme sangen, og selv om teknikken svikta litt kan du oppleve eller gjenopleve Next To Perfect sin versjon ved å klikke på knappen under.

Amazing graze med Nect To Perfect

Skatvalspresten, Birte Gresseth, og menighetspedagog, Solveig Frafjord Whitcom, valgte en god, gammel og tradisjonsrik preken. De delte på å lese Leo Tolstojs legende om den gamle skomakeren. Skomakeren som på forunderlig vis fikk besøk av Jesus flere ganger i det lille verkstedet sitt. Litt rørt ble vi nok av denne fantastiske historien. Klikk under og les hele historien du også.

Den gamle skomakeren

Vi tente – også det tradisjon – adventslys i kirka. To fra Syria, en fra Norge og en fra Kongo. Vakkert, stemningsfullt….og Aglo! Og så sang vi alle sammen. Deilig er jorden, Nå tennes tusen julelys, Jeg er så glad hver julekveld og En krybbe. Alle hadde en hovedrolle i morges.

Next To Perfect (tre fra Bygg, en fra TIP og en fra Drift) begynner vel snart å bli Perfect. Det er supert å ha en slik gjeng til å prege alt det vi gjør.

Og etterpå ble det naturfag, matte, norsk osv. Og julegrøt til lunsj.