fbpx
Skiftlig eksamen AVLYST

Regjeringen har besluttet å avlyse alle skriftlige og muntlige i eksamener på 10. trinn og videregående skole våren 2020.  Alle elever får imidlertid et fullverdig vitnemål selv om eksamen avlyses.

Når det gjelder muntlig eksamen og muntlig-praktisk og praktisk eksamen. er det fortsatt usikkert hva som vil skje. Det blir avgjort rett etter påske.

På Aglo vgs. er for øvrig  tirsdag 16. juni satt av til muntlig eksamen.

På Aglo vgs. blir følgende eksamener avlyst i vår:

  • Vg1 – matematikk
  • Vg2 – norsk og engelsk
  • Vg3 – norsk hovedmål, norsk sidemål, internasjonal engelsk, matematikk 2PY og sosialkunnskap

Dermed blir elevenes standpunktkarakter enda mer betydningsfull enn vanlig.

– I stedet for å bruke tid og ressurser på skriftlig eksamen denne våren, har regjeringen bestemt at skolene skal prioritere undervisning og god vurdering av standpunktkarakter, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

– Det er viktig for meg at denne situasjonen ikke skal ødelegge for fremtiden til elevene. Jeg vet at mange elever har vært stresset og usikre på om de må ta eksamen eller ikke. Som lærer vet jeg at det er viktig at elever og lærere får avklaring så tidlig som mulig. Ved å avlyse skriftlige eksamener får lærerne bedre tid til å drive undervisning og å gjøre en god sluttvurdering, sier Guri Melby, vår ferske kunnskaps- og integreringsminister

Lærerne må dermed prioritere å sikre standpunktgrunnlaget frem til sommeren, slik at alle elever får en solid begrunnet kakarakter. For at lærerne skal få et godt nok grunnlag, er både elevenes deltakelse og innlevering av oppgaver viktig. Kravene til å sette standpunktkarakter før skriftlig eksamen (lokal eksamen) og før fellessensur (sentral eksamen) bortfaller når disse eksamenene er avlyst. Det betyr at skolene  kan sette standpunktkarakterer helt mot slutten av skoleåret.

Med andre ord; nå blir skriftlige årsprøver (ikke eksamen) trolig gjennomført i juni og ikke mai måned som alltid har vært vanlig.

Kunnskapsdepartementet ser også på mulige løsninger for at privatistene skal kunne ta eksamen.

På Aglo vgs. er det en viss lettelse over at det endelig er tatt en avgjørelse. Dette gjør det selvsagt mye enklere å planlegge innspurten av et etter hvert krunglete skoleår.

– Til neste uke vil vi begynne å planlegge hvordan vi skal gjøre det med ansatte og elever som tilhører risikogrupper når skolen starter opp igjen. De som er usikre bør ta kontakt med fastlegen og få råd. Det gjelder både ansatte og elever, sier rektor Gørild Joramo til aglo.no.

– Vi skal også vurdere om vi skal ta tilbake særlig utsatte ungdommer etter påske dersom skolen fortsetter å være stengt. Dette vil gjelde elever vi ser strever særlig mye, og de som ikke har utbytte av opplæring gjennom nett eller telefon. Det må vurderes nøye og individuelt. Dersom vi lander på at disse elevene skal tilbake før skolen åpner, skal vurderingene våre behandles av styret, og vi må få godkjenning av kommunelegen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.