En hel gjeng med tidligere og nåværende Aglo-elever! Vi er med andre ord på besøk på Skatval bosenter. Uansett hva vi gjør så ser vi et eller flere kjente fjes.

Vi ble med kollega Ingrid Hernes Berg på praksisbesøk. Ingrid skulle hilse på Vg2-eleven sin, Sukruedee Kluaprankton, som har praksis på Skatval bosenter hver torsdag og fredag. Å kombinere teori på skole med praksis på arbeidsplass er en del av skolegangen på Aglo vgs. Sukruedee er inne i sitt tredje år på Aglo vgs. og er i år altså elev på Vg2 Helsearbeiderfag.

Og noe av det artigste med å besøke Sukruedee er at det inkluderer en prat med mange ex-elever. Vi lot Ingrid ta seg av tellinga, og hun stoppet på åtte nåværende eller tidligere Aglo-elever. Noen i praksis, andre som lærlinger og atter andre som fast ansatte.

PS! siste opptelling viser at taller har økt med minst to personer!!

Hovedbildet vårt over viser Sukruedee(t.h.) sammen med Mercy (t.v.), Supatta og Rahwa. Jenter som har Aglo og Skatval bosenter til felles.

Vi spør Sukruedee:

– Hvordan er det å ha praksis på bosenteret?

– Fint, veldig fint. Jeg liker å jobbe med eldre mennesker. På skolen lærer jeg teori, og her får jeg erfaring ved å gjøre tingene. Neste år skal jeg bli lærling i helsearbeioderfaget, og jeg håper jeg kan være det her! Det er nemlig et kjempegodt miljø her, forteller hun.

Sukruedee Kluaprankton (t.v.) sammen med veileder Kari Presthus og læreren sin på Aglo, Ingrid Hernes Berg

Kari Presthus er ansatt på Skatval bosenter og er veileder for Sukruedee. Og om noen skulle tvile; Kari har også vært Aglo-elev…

– Vi har i mange år hatt et godt samarbeid med dere på Aglo. De elevene som har kommet til oss har vårt dyktige. Sukruedee er flink, lærevillig og ikke minst blid. Det setter beboerne våre pris på, sier Kari Presthus.

Skatval bosenter er trolig en av de mest internasjonale arbeidsplassene i hele kommunen vår. Ikke mindre enn elleve ulike nasjoner er representert i arbeidsstokken. Spennende for både ansatte og beboere.

Skatval bosenter er et heldøgns bemannet bosenter for mennesker med bistandsbehov, og består av 33 leiligheter, kantine, felles stuer, frisørstue og personalbase. Omsorgsleilighetene har eget soverom og bad, samt tekjøkken. Beboerne ved omsorgsleilighetene får servert alle måltider i kantina om ønskelig.

Skatval bosenter, midt i bygda vår

De ansatte forsøker å motivere brukerne til å utføre oppgaver de selv er i stand til å gjøre og utover det gi omsorg og pleie hvor det er behov. Ved Skatval Bosenter er brukeren i fokus og fellesaktiviteter som bingo, fredagskaffe, trim, høstfest, grillfest med mer gjør at vi trives sammen.

Aglo vgs. har hatt elever utplassert på Skatval bosenter i mange år. Og rundt omkring på Stjørdal kan du treffe mange Aglo-elever i samme ærende som Sukruedee. Noen elever har praksis i barnehage, andre i frisørsalonger, hoteller, butikker og bilverksteder. Blant annet. Med andre ord; et fag læres best når teori kombineres med praktisk erfaring.