Sandvika utenfor Oslo er stedet, og begivenheten er nettverkskonferansen til Blå Kors Norge. Artig nok; massevis med trøndere i alle ledd. Deriblant en tallrik gjeng fra Aglo. Seks fra skolen, og sju fra opplæringssenteret.

Den «gilde troppen» fra Aglo vgs. over er: f.v. Magnus B. Skjøstad, Guri Fornes Drop,  Kari Dahlen Aspenes, Jannicke I. Kvigne, Torgeir Rotabakk og Tor-Steinar Jorem

For de som ikke vet det; Aglo-systemet spiller en viktig rolle i Blå Kors Norge. Vi er mange, Aglo-folk er sentrale i Blå Kors og vi gjør en kjempejobb – som legges merke til. For oss er det særdeles viktig å bidra til at Blå Kors-skolene med Aglo vgs. i spissen for en enda sterkere og tydeligere profil innad i organisasjonen. Det er også supert å se at skolebiten av Blå Kors-familien er i sterk økning. Flere skoler har dukket opp den siste tida! Skolene våre i Grimstad og Grenland er nyest i klassen vår! Velkommen til et råsterkt lag!

Mer enn 180 Blå Kors’ere (ledere, tillitsvalgte, ansatte både ved Hovedkontoret, frivillige og ansatte ved de mange virksomhetene) er på plass i Sandvika i dag og i morgen .

Av kjente navn på programlista kan nevnes ex-landslagssjef for håndballjentene våre, Marit Breivik,  og Helseminister (og stjørdaling) Ingvild Kjerkol. Marit B. er ekspert på lagarbeid og hennes tema var nettopp LAGARBEID.

Marit Breivik har vist hele verden at hun kan lagarbeid. Hun inspirerte Blå Kors-familien også!

– Jeg er ekstrent teamorientert. Samme er vi gode. Det handler håndball om, og det handler jobben deres om. Sammen skaper vi engasjementet vi trenger, sa Marit Breivik.  Tre nøkkelord i alt lagarbeid; kompetanse, kvalitet og kapasitet.

Helseminister Ingvild Kjerkol er i likhet med Aglo-gjengen stjørdaling. I sin hilsen til konferansen la hun sterk vekt på at frivilligheten og private ideelle virksomheter både er ønsket og nødvendige.

Helseminister Ingvild Kjerkol gav klar beskjed: Samfunnet trenger de ideelle virksomhetene.

– Samspillet med de ideelle er både svært viktig for samfunnsutviklingen. Dere har verdier vi trenger. Blå Kors og andre liknende organisasjoner er en del av fellesskapet, sa helseministeren. En hilsen som ble tatt vel i mot av konferansedeltakerne.

I Blå Kors-sammenheng står samtalen(e) sentralt. Bildet over viser Blå Kors-direktør Anita Ellefsen (t.v.) i samtale med Ann Turid Hallen fra Familiesenter vårt og rektor på Seiersborg vgs. Harald Bakken. Tema for denne samtalen: Verdighet. Ellers ble det samtalt om medmenneskelighet, egenkraft og kvalitet.

Et av morgendagens seminarer handler forøvrig om den årlige TV-aksjonen i regi av NRK. Blå Kors fikk aksjonen i 2008, og det er naturlig å se for seg en repetisjon om ikke altfor mange år. Temaet er i alle fall satt på dagsorden!

Ble vi litt mer Blå Kors’ere? Ja, trolig. Litt identitetsjakt er kanskje på sin plass. Morgendagens avslutningsinnlegg fra Blå Kors-leder Trine Stensen er forøvrig «BLÅ KORS – SAMMEN». Det store VI’ET! Yess!

PS! Klokka 19.30 i aften er det festmiddag. Aglo-gjengen er på vei inn i finstasen og i lesende stund er vi vel der…