fbpx
Se opp – Aglo-duell i Oslo!

I år skal elevene løpe langt bak lærerne sine i Holmenkollstafetten…., eller? Ikke vet vi, men vi vet i det minste at det blir en gedingen Aglo-duell i verdens største stafett!

Det er i alle fall full tenning på Aglo noen få dager før startskuddet går for «vårens vakreste eventyr», også kjent som Holmenkollstafetten. Totalt 35-40 000 løpere, 30 av dem fra Aglo vgs. Vi samla noen av de 30 løperne utenfor idrettsbygget i formiddag. Gemytlig stemning kunne det virke som, men det var nok bare utenpå…

Presis klokka 14.35 lørdag 11. mai smeller startskuddet for pulja våre to lag skal løpe i. Side ved side står de rett bak St.Hanshaugen med startnumrene 2244 og 2245, 75-80 minutter senere – etter 15 beinharde etapper opp, ned og rett fram er det mål på Bislett Stadion. Elevene eller lærerne; den som er først får en herlig busstur hjem til Stjørdal. Taperne må regne med en tung og lang tur gjennom Østerdalen.

Tonen blant løperne på elevlaget er tydelig nok:

– Vi gjør som vi alltid gjør. Vi setter lærerne på plass. Vi er raskere og mer utholdende enn dem. Vi bare vet det, sier de og er akkurat så selvsikre og seierssikre som det høres ut som.

Marina Fredin i 2SSA var med sist Aglo løp i Oslo. Hun er sikker på reprise fra 2017.

– Vi vet hvordan lærerne skal slåes. Vi fiksa det sist – knepent riktignok – men det holdt, sier Marina og får støtte fra lagvenninnen Rakel Berg fra 1SSA.

– Æ glær mæ. Vi vinne for jeg har ikke lyst til å sitte i bussen i åtte timer etter å ha tapt for lærerne, sier hun

Gymlærer Margrethe Dybwad føler seg som en vinner uansett. Vinner lærerne er hun en av dem; vinner elevene tvekampen så er hun læreren deres med all den heder et slikt resultat fører med seg.

Vi sitter med en følelse at hun er kjempeoptimist på lærernes vegne.

– Du kan si at vi som løper for lærerlaget sitter inne med en god del erfaring som kan bli nyttig i en slik stafett. Lærerne vil alltid være favoritter, i alle fall FØR start, sier Margrethe med et smil.

Aglo har stilt i Holmenkollstafetten jevnlig siden midt på 90-tallet. De to siste gangene har (dessverre) lærerne blitt most av elevene sine.

Her er løypa. 15 etapper gjennom nesten hele Oslo Vest. Fra St.Hanshaugen og opp til Holmenkollen og tilbake etter en liten Oslo-vest-rundtur

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.