fbpx
Nå er de LÆRLINGER!

Tone Anderssen (25) og Emilie Nilsen (18) har fikset det. De er nemlig på god vei til å skaffe seg den fagutdanninga de har drømt om i flere år.

I fjor var begge to vært elever ved vg2 Aktivitør på Aglo vgs. Fra høsten av er de aktivitørlærlinger. Og det kan se ut som om aktivitørelevene våre er populære. Både Tone og Emilie kunne velge mellom flere lærlingetilbud.

– Det har vært vanskelig å få lærlingekontrakt for aktivitører, men mye tyder på at det har blitt lettere. Kommunene har begynt å se at aktivitørene gjør en jobb som de har et stort behov for, sier Tone og Emilie.

Tone kunne blitt bergenser igjen, men valgte Drammen. Emilie hadde tilbud fra både Malvik og Stjørdal.

Tone er fra høsten av lærling på Fosshagen Ressurssenter i Drammen. Emilie har takket ja til Malvik kommune. Og…..,begge to er kjempefornøyde.

Litt artig med Tone, da. Bergenseren som havna i Trøndelag fordi hun ble anbefalt Aglo da hun tok kontakt med Aktivitørenes Landsforbund. Kun to videregående skoler i Norge har nemlig dette tilbudet. Skatval og Aglo var et helt nytt bekjentskap. Nå ble det altså Drammen, enda et helt nytt sted å forholde seg til.

Les mer om Aglo opplærinmgskontor og det å være lærling her.

Emilie gikk også vg1 på Aglo. Hun ble tipsa av pappaen som utdannet seg til aktivitør på Aglo og som etterpå fikk jobb som aktivitør her på Aglo.

– Vi har bare godord å si om Aglo. Vi har anbefalt Aglo og aktivitørlinja til andre, og vi kommer sikkert til å gjøre det igjen hvis muligheten dukker opp.

– Når fant dere ut at dere vil bli aktivitører?

– Jeg var vel 20 år, sier Tone.

– Og jeg bestemte meg da jeg gikk på ungdomsskolen, sier Emilie.

– Men hvorfor akkurat aktivitør?

– Vi tror at vi kan få jobb. Det har vært en tendens til at kommunene har ansatt helsefagarbeidere foran aktivitørene. Nå tyder mye på at de har begynt å se nytten av den jobben en aktivitør kan utføre. Det har vi fått mange signaler om, sier de to aktivitørelevene.

Kun to skoler i Norge tilbyr aktivitøropplæring i dag. Aglo vgs. og Thora Storm vgs i Trondheim.

– På Aglo var vi sju elever i klassen,  Et fint skoleår var det. Vi har fått prøvd oss både i teoretiske og praktiske fag, sier de to som altså startet en to år lang lærlingekarriere i høst.

For ordens skyld; lærling blir du etter å ha fullført vg1 og vg2. Selve lærlingetida er på to år, og under denne delen av utdanningen får du utbetalt lærlingelønn.

GOD TUR VIDERE, SIER VI!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.