fbpx
Sammen mot rus i Stjørdal

TEKST OG FOTO: tsj

 

På konferansen vil det bli gitt en oppdatert dokumentasjon på russituasjonen i Norge generelt og Stjørdal spesielt.

HUNT 3-undersøkelsen som er landets største helseundersøkelse viser at alkoholforbruket i Stjørdal er sterkt økende. Dette gjelder først og fremst den voksne del av befolkningen. Drikkemønsteret har nå utviklet seg til å bli en fuktig blanding av by- og bygdekultur.

Blå Kors Midt og Nord og Aglo ble tidlig dratt med i rådmannens rusplanarbeid.

– I fjor ble det arrangert flere lokale folkemøter, og det var ingen tvil om at de som møtte der ønsker en mer offensiv ruspolitikk enn det vi har idag. Jeg ønsker en rushandlingsplan som tar ruskunnskap og menneskeverd på alvor, og politikere som våger å bruke virkemidler som skaper forandring, sier Odd Anders With som sitter i rådmannens arbeidsgruppe. Han vil sende flere deltakere fra Aglo på konferansen.

– Vi er i innspurten med en egen rushandlingsplan for Aglo, og kunnskap og kampen mot likegyldighet er sentralt også her, sier With.

– Jeg opplever at rådmannen denne gangen ikke bare vil lage en plan av plikt, men en plan som skal skape forandring. Det forberedende arbeidet vil være mislykket, dersom vi bare kommer med forslag som ingen blir provosert av. Forskningen viser at det er de mest kontroversielle tiltak som har størst effekt, sier With videre.

Tallene fra HUNT 3-undersøkelsen viser at det er menn i alderen 20-30 som har det desidert høyeste forbruket av alkohol. Det er derimot kvinner over 50 år som har den største prosentvise økningen i alkoholforbruket.

På seminaret 18. januar deltar representanter fra politiet, ACTIS (rusfeltets samarbeidsorgan i Norge) og helsemyndighetene i Nord-Trøndelag.

Programmet for seminaret kan du lese ved å klikke på lenken nederst på denne siden.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.