TEKST: tsj
FOTO: es

Det kunne vært skummelt, men heldigvis var det hele en iscenesatt øvelse. Kanskje den største og mest omfattende i Aglos historie.

I et særdeles tett snøvær strømmet det på med både ansatte og elever. Ut av klasserommene, ned trappene og ut til oppstillingsplassen mellom internatbygget og administrasjonsbygget. Lærerne sørget for å dobbeltsjekke at alle kom seg velberga ut. Etter opprop ble elevene i løpet av bare et par små minutter samlet inne i det nye verkstedbygget. «Brannen» kunne overlates til fagfolket.

På dette tidspunktet var det langt fra alle som var sikker på om det var øvelse eller «ekte» brann.

Brann i den svære trebygningen er et scenarium som skremmer både Aglo-ledelsen og Stjørdal Brannvesen. Derfor er det i løpet av de siste årene investert betydelig i å brannsikre både internatbygget og resten av den store bygningsmassen på Aglo. Onsdagens øvelse har vært planlagt i lang tid og var et samarbeid mellom skolen og brannvesenet.

– Kort oppsummert så er vi svært godt fornøyd med resultatet av øvelsen. Brannbilen brukte kun 15 minutter på turen ut til Aglo. Jeg synes også elevene reagerte på en svært fornuftig måte. Alle kom seg ut, og vi visste hvor de var, sa Aglo-rektor Thomas Mo.

Utrykningsleder Per Annar Holtrø var i likhet med  Mo svært godt fornøyd med øvelsen.

– Vi fikk melding via 110, og gjennomførte en utrykning med blålys. Vi var forberedt på at det kom til å befinne seg mange mennesker i området rundt skolen, men da vi kom fram var alle elevene brakt i sikkerhet i et annet bygg. Det er vi svært godt fornøyd med. Vi fikk også av de ansvarlige på skolen beskjed om at dere hadde kontroll over alle personene som befant seg på skolen, fortalte Holtrø da han oppsummerte.

På «brannstedet» fungerte det meste, men Per Annar Holtrø la merke til at det tok litt lang tid å finne brannkummen. Bedre merking vil være en enkel løsning på dette problemet.

Et par-tre prøver ble brått avbrutt da brannalarmen ble utløst. Men som Aglo-tradisjonen tilsier; slike utfordringer taes på strak hånd. Ingen problemer…