fbpx
Rødt – gult – grønt i barnehagen!

Vg1Teknologi- og industrifag + Eventyrhuset = sant! Gutta og jentene på TIF lager nemlig trafikklys til barnehagen vår. Med andre ord en vinn-vinn-situasjon for begger parter. Barnehagebarna våre lærer trafikkregler, mens TIF-gjengen praktiserer det de har lært i skoletimene.

Bildet vårt over viser tre av nøkkelpersonene. Hilmar Brandsen (t.v.), Tor Helge Akselvoll og Øyvind Almlid. Midtmannen er TIF-lærer og er strålende fornøyd med vinterprosjektet i faget med det spennende navnet Styringsteknikk.

– Her har vi kombinert mange fagområder. Vi har laget et trafikklys ved hjelp av skjæring, skruing og sveising, og vi har programmert en styringsboks til å få lyset til å velge rødt, gult eller grønt, forteller Tor Helge. Når snøen snart (forhåpentligvis) forsvinner vil trafikklyset bli fundamentert på barnehagen. Den jobben blir siste del av prosjektet. Så overtar gjengen på barnehagen! Med ungene på slep.

Hilmar med styringsboksen som nå skal programmeres til å få trafikklyset til å virke.

Hilmar, som pendler mellom Malvik og Aglo, synes prosjektet har vært både morsomt og lærerikt.

– En artig oppgave. Ikke minst er det fint å skape noe som andre kan ha nytte av. Det vi har jobba med er i ferd med å gi resultater, sier Hilmar.

Når trafikklyset er fiks ferdig skal det altså plassere på uteområdet til Eventyrhuset – barnehagen som ligger vegg i vegg med skolen vår. Der skal ungene lære forskjellen på rødt og grønt lys. Når de skal over «gata» må de trykke på en knapp, og deretter gir styringsboksen beskjed om grønt lys. Klart for passering av vei! Så blir det kanskje lettere å forstå trafikkbildet nede i sentrum.

Og som en ekstra bonus – Skatval får sitt aller første trafikklys!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.