Kreativitet! Massevis med kreativitet. Jentene i Vg1 FBIE (frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign) hadde definitivt fortjent en tur til Brasil og Rio de Janeiro i vinterferien. Karnevalet ville om mulig blitt enda mer fargerikt med denne gjengen.

Lone, Mathilda, Zarrifa og Nour  har hatt PROSJEKT RIO de siste to ukene. I dag fikk vi se resultatet.

Oppdraget var som følger:

En kunde skal reise til Rio på karneval. Kunden vår ønsker at du skal planlegge, designe og produsere et stort hodeplagg som passer til anledningen. Ta utgangspunkt i et øvelseshode. Håret skal også være stylet og passe til hodeplagget. Kunden ønsker også et aldri så lite prisoverslag…

Fra venstre: Zarifa, Nour, Mathilda og Lone…

23. januar var deadline. Altså i dag! Vi har sett resultatet og vurderte muligens å ta en Rio-tur på sparket i vinterferien. Fire dager med nytt hode hver eneste dag. Praktisk og småkoselig.

Zafira er velig glad i lilla og fjær.

– Jeg er egentlig veldig godt fornøyd med resultatet. Ikke så veldig vanskelig, men det var kanskje litt vanskelig å lime det sammen, mente hun.

Nour mente omtrent det samme.

– En artig og spennende oppgave. Det var fint å jobbe med fjær og ulike fargekombinasjoner, sa hun

De med syn for denslags ser selvsagt at selve kjernen i hodepynten er noe så enkelt som en IKEA-pose. Pressset sammen og gitt en korrekt form. Så på med lim, fjær, farge, hår osv. Det er bare å prøve.

Lærer Marte Fleischer hadde nettopp unnagjort presentasjonen fra de fire elevene. Neste post – som vi ikke fikk være med på – var å sette karakterer på moroa.

– Jeg vil ikke forskuttere, men jeg synes resultatet var kjempeartig og spennende. Jeg er fornøyd med det jentene har gjort, var den foreløpige dommen.

Og for ordens skyld: Neste år håper de fire jentene at de er elever på Vg2 Frisørfag. Det håper vi også!