fbpx
Ny giv for melkerampa

Du har kanskje lagt merke til dem. Litt ensomme og forlatte langs en eller annen fylkesvei? Noen røde, andre grå. Gjerne litt skeive og slitte. Ikke nødvendigvis et arkitektonisk mesterverk. Melkerampa selvsagt!

I tidligere tider fantes det flere tusen av dem. Enkelte store og mange små. Fellestrekk? Tja, de var enkle trekonstruksjoner bestående av understell, platting og et overbygg. Kanskje en liten trapp fra bakken og opp til plattingen.

Utover på 1900-tallet oppstod det et behov for en kjapp og effektiv levering fra melkeprodusenter til meieriene. Løsningen ble selvsagt melkerampene. Her kunne melkebøndene plassere sine melkespann. Så dukka melkebilen opp for å hente dem. Smart!

Kan byggavdelinga vår skape nye tradisjoner og kanskje en liten «melkeramperenessanse»? Vi har nemlig møtt byggelevene våre i verkstedet på Aglo. Der skjer det noe!

– Vg2 har laget en av melkerampene mens vg1-elevene våre har snekret sammen de tre andre. Meningen er å produsere for salg, forteller Svein Hodne som er en av lærerne på byggavdelinga vår.

– Men er det noen som bruker melkeramper på «gammelmåten» i 2023, da?

– Nei, det er det vel neppe. Men melkerampene er en gammel norsk kulturtradisjon som det kan være fint å ta vare på. I dag brukes melkeramper som dette til å pynte opp langs veiene. Noen fester kanskje postkassa si inni rampen, sier Svein.

Før salget har kommet skikkelig i gang er en av melkerampene allerede solgt. Kostnadene på ei rampe er beregnet til 4-5000 kroner, og der er vel salgsprisen også. Kontakt byggavdelingen vår hvis du er interessert!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

3 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart