fbpx
Pang-pang-GULL!!

17 år gamle Emilie Stamnes Kjesbu leverte strålende innsats i Landsskytterstevnet på hjemmebane i Stjørdal i helgen. Hun skjøt tier etter tier, etter tier, etter tier. Midt i blinken på nesten alt med andre ord.

Emilie er til daglig elev på Vg2 Kjøretøy på Aglo videregående skole. Når hun ikke mekker bil eller pugger teorifag så er hun en svært ivrig og ikke minst treffsikker skytter. Faktisk så god at hun har havnet på norsktoppen i skyting!

Totalt har mer enn 2000(!) skyttere deltatt i mesterskapet. Det har gått slag i slag – eller skudd etter skudd – helt siden torsdag 1. februar.

Torsdag skjøt Emilie 249 av 250 mulige poeng i den innledende skytinga. Strålende. Såpass bra at hun havnet på skive 1 i begge finalene i dag.

I formiddagens finaleskyting i klasse eldre junior fortsatte hun å smadre innerblinken og oppnådde 99 poeng i selve finalen. Totalt 348 poeng som er personlig rekord. Og; det holdt selvsagt til seier.

Emilie var hovedoppslag på sidene til Det Frivlillige Skyttervesenet i helgen

– Det er veldig gøy å lede Landsskytterstevnet. Og langt over forventningene på forhånd. Siden torsdag har jeg fulgt med på live-visningen, sa Emilie til hjemmesida til Det Frivillige Skyttervesenet FØR finaleskytinga. Enda mer gøy var det nok å beholde tetplassen ETTER finaleskytinga.

Etter å ha unnagjort finaleskytinga i klassen eldre junior var det klart for en ny runde i klasse 3-5/eldre junior. Her måtte altså de yngste skytterne konkurrere med de vanligvis mer rutinerte seniorene. Vinneren av denne klassen kan det kommende året titulere seg som LANDSMESTER.

Kong Harald skulle forøvrig vært til stede under finalene, men måtte melde avbrudd grunnet sykdom.

Slik så skiva til Emilie ut etter den siste finalerunden. Emilie helt til høyre.

Den regjerende skytterkongen Rasmus Løberg skjøt 100 poeng i finaleomgangen, mens Emilie skjøt 98 poeng. Dermed vant Løberg med knappes mulig margin. Begge fikk 347 poeng, men Løberg ble kåret til Landsmester 2024 på grunn av flere innetiere.

Landsmester og skytterkonge Løberg var imponert over prestasjopnen til langt yngre Emile.

Han var dypt imponert over 17-åringen som endte på andreplass.– At en 17-åring som akkurat har startet med stående fikser presset i en slik finale er imponerende. Det er en prestasjon å levere på den måten med så mye hjemmepublikum tilstede, sa Løberg til hjemmesida til DFS.

Hurra for juniorjenta fra Lånke og Vg2 Kjøretøy. Utvilsomt den skytteren som imponerte mest i Landsskytterstevnet innendørs i helga.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.