fbpx
Lihkku beivviin!

Og gjett hva LIHKKU BEIVVIIN betyr: Jo, GRATULERER MED DAGEN! 6. februar er samefolkets nasjonaldag. Altså idag. Vg2 BUA (barne- og ungdomsarbeiderfaget) på Aglo gikk ut fra klasserommet sitt og rett inn på Aglo barnehage, Eventyrhuset. Den nærmeste naboen vår. De ville selvsagt feire sammen med de aller yngste i Aglo-familien!

Bakgrunnen for datoen 6. februar er at det første samiske landsmøtet ble avholdt 6. februar i 1917 i Metodistkirken i Trondheim. Det var første gang i historien nord- og sørsamer fra forskjellige land samlet seg til et stort møte for å drøfte og belyse felles saker og problemstillinger.

Det var sikkert stor stemning i Trondheim for 107 år siden, men jammen var det skikkelig kosestemning på Eventyrhuset i formiddag også. Definitivt! De ansatte på barnehagen hadde sammen med BUA-klassen laget et flott og spennende opplegg for ungene.

Det samiske flagget i de flotte fargene rødt, gult, blått og grønt preget mye av aktivitetene både ute og inne på barnehagen med det flotte navnet Eventyrhuset.

Med litt hjelp ble det laget flotte tegninger, og det ble tegnet samiske flagg. Og av en eller annen merkelig grunn var det uvanlig mye rødt, gult, grønt og blått ute i snøen også. Tilfeldig; neppe… Vi tror ungene lærte veldig mye om samisk historie og kultur i dag.

Av andre aktiviteter kan vi nevne lassokasting på rein (trefigurer…), spikking, bålpanne, samiske matretter (bidar og gahkko) og joik. Og selvfølgelig; BLI-MED-DANSEN på samisk. Og så fikk selvsagt ungene lov til å leike seg litt ekstra med blant annet aking og rulling i den myke snøen.

Og da sier vi nok en gang: Lihkku beivviin!

Lassokasting mot «Aglo-rein»

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.