TEKST: tsj
FOTO: RGR

3PBA (påbygning) vet utmerket godt hva de skal gjøre førstkommende fredag. Da møter de opp klokka 08.45 med tall og figurer i blikket. Topp forberedt!

Den samme gjengen er rødruss anno 2012. Det forplikter visst også…

Randi Grav Rønning som er klassens mattelærer har nok fått tøyd tålmodigheten i oppkjøringen. Eller hva skal en si når elevene forlanger undervisning bokstavelig talt på grasrotnivå.

Under pulten – og en finger i øret. I en hel mattetime. Det er prestasjoner som gir knute i russelua. Et «must» å ha, skal vi tro Tale, Iris og Malin.

I denne timen skulle det blant annet tegnes søylediagram. Ikke enkelt å få til når den ene hånda er reservert øret…

– Tja, de fikk det jo til på et vis. En holdt i linjalen mens den andre  tok ansvar for blyanten, forteller en relativt lattermild mattelærer til aglo.no.

– Litt artig er det jo at de møter opp i mattetimene med godt humør. De er jo veldig opptatte av russefeiringen, men de synes heldigvis at matten er viktigst, forteller Randi.

En annen av lærerne opplevde følgende (og det var ikke agl.no’s utskremte…): Snille som bare fy satt russejentene kun iført truse og BH i en hel time. Men de fulgte med og deltok svært seriøst i timen.

Og heldigvis; russetida er vel over i skrivende stund…

PS! Årets første eksamen; norsk for fremmedspråklige ble arrangert mandag 21. mai. Tre elever deltok på denne eksamenen. Og fra nå av følger eksamensdagene tett i tett. Lykke til – eller «good luck» som er en bedre variant for de som skal opp i engelsk onsdag…