fbpx
Ny giv for tresløyd

Vg1 HDP (Håndverk, design og produktutvikling) storkoser seg i det nye sløydrommet vårt. Et pefekt lite sted for trearbeid som jo er en del av pensum for vg1 HDP.

I kjelleren på administrasjonsbygget finner vi altså sløyden. Hammer, tappjern, sag, høvel osv. Slik skal elevene tenke de neste åtte ukene. Faget er yrkesfaglig fordypning og temaet er møbelsnekring.

På det øverste bildet er to av jentene i skikkelig skapemodus. De skal nemlig snekre stoler. Helt fra grunnen av. Hvoran det går? Tja, de er i skrivende stund helt i startfasen, men de har i alle fall tæl og lyst til at det skal gå bra. Vi lover her og nå å komme tilbake med bilde av stolene når resultatet er klart.

Lærer Sissel Andrea Djupvik er kjempefornøyd med det nye sløydrommet.

Trearbeid er langt fra nytt på vg1. Men helt NYTT er det meste av utstyret. Kapp- og gjærsag, dimensjonshøvel osv. er selvsagt på plass. Rommet med innbo ble gjort ferdig rett over jul, og det er brukt snaut hundre tusen kroner på oppussinga.

– Dette rommet er ikke så veldig stort, men det er fint og ikke minst moderne. Vi trivest her nede forteller Sissel.

To av jentene lager altså STOLER. En annen er i full gang med å sette sammen et trepuslespill. Og i et av naborommene skal det handle om stoler igjen – eller rettere sagt en pianokrakk.

Oppjustering av pianokrakken vår.

Krakken skal bli helt som ny – nesten i alle fall. Trekket skal av – og skiftes. Trematerialet skal pusses og stelles med og til slutt blir det vel maling eller lakkering. «Ny» pianokrakk til Aglo med andre ord. På tide!

Kanskje dette kurset kan være et alternativ neste skoleår?

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.