fbpx
Nå skal Tiller-krysset fjernes!

Pål Skjervold som er lærer på Aglo vgs. og grunneier i området rundt Tiller-krysset, forteller til aglo.no at han denne uken fikk beskjed fra Statens Vegvesen om at løsningen blir slik Aglo og naboene rundt Tillertoppen har ønsket seg i flere tiår.

Her er en reportasje fra adressa.no som viser hva som kan skje på Tillertoppen.

– Det kommer til å bli bygd et planfritt kryss i henhold til den reguleringsplanen som er vedtatt i Stjørdal kommune. Det betyr at dagens avkjøring forsvinner, sier Pål Skjervold. Dagens avkjøring på E6 blir kategorisert som svært trafikkfarlig, og en ny avkjøring har stått høyt på ønskelista.

Signalene fra Statens Vegvesen går nå ut på at det blir byggestart i løpet av seinvåren, og at prosjektet trolig er ferdig første halvdel 2012. I følge Olav Olsen i Statens Vegvesen region midt er det nå satt av om lag 25 millioner kroner til prosjektet.

– Vi sender ut anbudspapirer allerede i dag (24. mars vår anm.), og da regner vi med oppstart mai/juni. Videre satser vi på at den nye planløsningen vil bli tatt i bruk innen 1. desember, og at våren 2012 vil bli brukt til den siste ferdigstillelsen, sier Olav Olsen til aglo.no.

Lenge så det ut til at Statens Vegvesen av økonomiske grunner ville satse på et nytt kryss et par hundre meter sør for dagens kryss. En løsning som både Aglo og de aktuelle naboene/grunneierne mente var en svært uheldig mellomløsning. Grunneierne med Skjervold i spissen reagerte blant annet med å nekte å avgi grunn til en midlertidig løsning.

Daglig leder på Aglo Opplæringssenter, Odd Anders With, sier til aglo.no at den løsningen Statens Vegvesen nå har kommet fram til er en lykkelig løsning for Aglo.

– Det har vært utallige nestenulykker i dette krysset. Jeg vet at det finnes personer som ikke tar sjansen på å kjøre til Aglo på grunn av Tillerkrysset. Vi har hatt englevakt i dette krysset i en rekke år, men nå er det vel på tide at vi tar ansvar selv, sier With med et smil.

With ble så glad for nyheten at han inviterer de ansatte til kakefest på Aglo fredag 25. mars!

Slik blir den nye løsningen:

Sørfra: Avkjøring fra E6 ca. 600 meter før dagens kryss. Deretter krysses E6 over ei nybygd bro.
Nordfra: Ny avkjøring noen hundre meter før dagens avkjøring.
Fra Aglo: Innkjøring på E6 ca. 500 meter sør for dagens kryss via akselerasjonsfelt .
Dagens utskjelte Tiller-kryss: Blir historie…, og det er vi glade for.

Ved å åpne vedlegget under kan du se et flyfoto som viser hvordan den nye planløsningen skal bli.

Konklusjonen for alle de som er innom Aglo blir slik: En tryggere vei til jobb, barnehage og skole er “snart” på plass!

tsj

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.