fbpx
Vellykket «søkerjakt»…

– Dette viser at Aglo vgs. har opparbeidet seg et meget godt rykte. Elevene våre lykkes og de trives, og det har omgivelsene våre også sett, sier rådgiver Marie Ravnå som er hovedansvarlig for opptaket på Aglo vgs.

Pr. 1. mars 2011 har 235 søkere valgt Aglo vgs. som sitt førstealternativ. Et tall som trolig vil vokse med mellom 30 og 40 i løpet av våren. I 2010 var tilsvarende tall 201, mens det i 2009 var på 168. Marie Ravnå understreker at økningen har vært en trend over mange år.

Slik fordeler søkerne seg på de ulike avdelingene. Tall fra 2010 i parantes:

– Bygg og anleggsteknikk : 28 (32)
– Helse- og sosialfag: 70 (72)
– Design og håndverk:  50 (26)
– Teknikk og ind. Prod.: 31 (32)
– Påbygning: 56 (39)

Tallene viser at økningen først og fremst faller på påbygningskurset (vg3) og Design og håndverk. Her er økningen begge steder tett oppunder 50 prosent. For de andre avdelingene er det en mindre nedgang i søkertallet.

Søkerrekorden er selvsagt gledelig for Aglo vgs., men Marie Ravnå beklager likevel at vi i år kommer til å si nei til rundt 100 søkere som har ønsket seg til nettopp Aglo vgs.

– I dag har vi 160 elevplasser, og det sier seg selv at noen vil bli skuffet, sier Ravnå som også kan fortelle at skolen på sikt jobber for å få godkjent flere plasser enn de 160 vi har i dag.

Av en eller annen grunn er Aglo fortsatt en skole som har et klart flertall av jenter. Av de 235 søkerne er det hele 145 jenter mens det er 90 gutter. En jenteandel på 61,7 prosent.

De 235 søkerne har Aglo vgs. som sitt førstealternativ. Men Marie Ravnå kan fortelle at at det totalt er hele 502 søkere som har krysset av for Aglo på søkeskjemaet sitt. Også det en solid økning siden tallet i 2010 var 441. I prosent utgjør det en økning på småpene 13,8 prosent.

Vg1 helse-og sosialfag (36 søkere) og vg3 påbygning (56 søkere) er detto mest populære kursene så langt.

tsj

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.