fbpx
Volden som holdes hemmelig

 

ILLUSTRASJONSFOTO: JURATE MYHRE

«Vold i nære relasjoner holdes hemmelig,” sier Europarådets på sine egne hjemmesider. Europeiske justisministre har i en fellesuttalelse blant annet sagt at «ofrene avslører sjelden frykten, isolasjonen og traumet de lever med. Overgriperne benekter at volden i det hele tatt finner sted. Det er som om den ikke eksisterer .”

– Det er et svært aktuelt tema som det har inntil nå har vært vanskelig å sette fokus på. Dette er en problematikk mange av de som jobber i våre virksomheter møter i jobben sin, sier daglig leder Kirsten Wettre på Aglo Familiesenter.

Programmet kan lastes ned her

Temaet var aktuelt også på nettverkskonferansen Blå Kors arrangerte i Sarpsborg i fjor høst. Da som nå vil Anne Myhre (bildet), virksomhetsleder på Blå Kors sitt Krise- og incestsenteret i Fredrikstad og Erik Andreassen, familieterapeut ved Familievernkontoret i Østfold sør delta som forelesere.

Kurset går over en dag og en kan velge om en vil delta mandag 11. eller tirsdag 12.april. I følge Kirsten Wettre er det plass til 100 deltakere hver dag, og påmeldingsfristen er satt til 1. april.

Mågruppe for seminaret er ansatte i skole og barnehage, barneverntjeneste, helsestasjon, BUP, politi, familievernkontor, politikere og andre interesserte. I tillegg ønsker arrangørene også å nå ut til virksomheter innen Blå Kors. I vår region gjelder det i første rekke ansatte ved Lade Behandlingssenter og Aglo Opplæringssenter.

Seminaret ønsker å sette fokus på dette problemområdet. En vil diskutere måter å bekjempe vold i nære relasjoner på, ved å identifisere problemene og utvikle og fremme en felles tilnærming til å bryte tausheten.»

Kirsten Wettre forteller til blakors.no at Aglo Opplæringssenter har et ønske om å kunne etablere Aglo-seminaret som et fast årlig innslag.

– Vi har noen tanker om å få det til. Aglo-seminaret kan bli et fagkurs med tema som retter seg mot brede faggrupper, både eksternt og internt, sier hun.

tsj

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.