fbpx
Nå er vi på RØDT nivå

Fra om med mandag 9. november  er Aglo videregående skole, og øvrige skoler i kommunen, satt til såkalt rødt nivå. Dermed begynner vi for alvor å nærme oss situasjonen fra i vår.

Stjørdal opplever nå en relativ stor smittevekst, og kommunen opplyste på en pressekonferanse i dag at den alvorlige sitasjonen også rammer skolene i kommunen. Ordfører Ivar Vigdenes opplyste at ALLE skolene i kommunen skal over på RØDT NIVÅ til og med 16. november, i første omgang. I hele høst har skole-Norge vært på GULT NIVÅ

Her kan du lese hvordan Stjørdal kommune håndterer situasjonen akkurat nå.

Les på «plakaten» under hva det innebærer å være på rødt nivå. Dette er regler som er fastsatt av Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet.

 

 

Inspektør på Aglo vgs., Guri Fornes Drop, sier til aglo.no at samtlige elever og ansatte nå er varslet om at situasjonen kan bli en helt annen enn hva den har vært tidligere i høst.

– Rødt nivå betyr at vi er tibake der vi var da vi startet opp skolen etter nedstengningen i vår. Hva som skjer konkret på mandag vet vi ikke, men både lærere og elever fikk en ny oppdatering på melding søndag kveld.

 – Kan det bli hjemmeskole igjen?

– Med utgangspunkt i det vi vet i dag skal elevene våre møte på skolen som vanlig. Men vi må skjerpe smittetiltakene betraktelig. Det handler blant annet om avstand, håndvask og hva som bør gjøres hvis en blir syk. Men elevene fikk beskjed om å ta med seg bøkene hjem i tilfelle vi må gå til det skritt å stenge skolen. Men som sagt; der er vi ikke pr. i dag, sier Guri Fornes Drop.

Samtlige avdelingsledere på skolen fikk fredag beskjed om å vurdere hva de ulike avdelingene må gjøre i forhold til den nye situasjonen. Ledelsen på skolen ser ikke bort fra at enkelte klasser kan bli tilbudt hjemmeskole. I første omgang vil dette være aktuelt for elever og elever som skulle vært i praksis kommende uke. De aktuelle elevene og klassene vil få direkte beskjed om dette.

18 personer i Stjørdal er smittet den siste perioden, og hele 400 personer er eller har nettopp vært satt i karantene.

 – Hvordan er situasjonen for elever og ansatte på Aglo akkurat nå, Guri?

– I dag skal ingen av våre elever/ansatte være blant de som er smittet eller satt i karantene. Derfor er det ekstra viktig for oss å hele tiden å være i forkant. Vi skal være forberedt, og jeg tror også at vi er det, sier Guri Fornes Drop.

Vi vil ha det slik igjen! Da må vi ta smittevernet på alvor!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.