Straks høstferie på Aglo. Og nå som gjengen på vg1 Bygg- og anleggsteknikk har kommet så godt i gang…

Av og til tar hjemmesidas utsendte seg en liten tur rundtomkring på skolen vår. Så også i dag. Denne gangen havna vi i verkstedet til Bygg-avdelingen vår. En kreativ gjeng skulle det vise seg.

Bildet over viser trioen Mohamad (t.v.), Steven og Noah foran høstsesongens aller største produksjon. Et minitrehus som er en liten kopi av et større hus som gutta kanskje skal sette opp en eller annen gang i framtida.

Et minihus, javel, men det er satt sammen slik et ordentlig hus skal settes sammen. Bindingsverket og bærekonstruksjonene er akkurat slik forskriftene sier det skal være!

Tidlig i byggeprosessen. Men det ble BRA til slutt!

– Det gikk egentlig greit å sette det sammen. Ikke så vanskelig, egentlig, sier de tre Vg1-elevene.

– Ehhh, de måtte rette opp enkelte detaljer noen ganger. Men det er egentlig bare bra. Vi lærer mye på å gjøre noen feil også. Alt i alt et vellykket arbeid, sier klassens lærer, Svein Hodne.

Målet med minihusprosjektet er firedelt:

  • Lære seg å kappe nøyaktig og effektivt
  • Skape tegningsforståelse
  • Forstå hvordan hus bygges opp
  • Samarbeid med andre elever

Et lite hus i oppstartfasen, men det blir større etter hvert. Ei campinghytte med isolasjon og det hele skal snekres sammen i verkstedet vårt før den blir satt opp på en eller annen campingplass i kommunen vår. Spennende!

I tillegg har klassen også skaffet seg det aller nødvendigste. Nemlig ei skikkelig verktøykasse – i tre!

Resultatet ble egentlig lekkert. Pene å se på, laget etter plantegninger og ikke minst; de er som en kan se av bildet svært funksjonelle. Et «must» for en framtidig snekrer/tømrer.

– Dette er skikkelig god kvalitet. Vi brukte et par-tre uker i verksted på denne jobben, forteller lærer Svein.