fbpx
Klare for utstilling!

Torsdag 6. oktober klokka 13.00 – PRESIS!  Da er det duket for utstilling i Idrettsbygget vårt. De to avdelingene våre,  Håndverk, design og produktutvikling og Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign har brukt de siste ukene til å planlegge en historisk motevisning. Ikke anno 2022, men ca. 1300 – 1700. Stilig i dobbelt forstand.

Stilhistorie i ulike tidsepoker er altså tema.

– I utstillingen vår kommer vi til å vise fram hele prosessen. Fra første planlegging, via skisser, ulike oversikter og til et ferdig produkt, forteller de to lærerne Solbjørg Eggen og Marte Fleischer.

Effekter og papirblomster m.m.m (med mye mer). Godt skjult…., lærerne Marte og Solbjørg.

Alt er – såvidt vi kunne se – laget i papir. Et helt bevisst valg å bruke nettopp papir som materiale, i følge de to lærerne.

Det var hektisk i underetasjen på administrasjonsbygget vårt (også kalt «Fiber’n) da hjemmesida besøkte HDP/FBIE-elevene fra vg1 og vg2 i formiddag.

– Vi er skikkelig spente på hvordan utstillingen blir motatt. Men det har uansett vært både morsomt og lærerikt, sier gjengen vår.

Og her er de sentrale epokene elevene har jobbet med:

Renessansen – Renessansen er en sentral epoke i europeisk historie. Den starter i Italia på begynnelsen av 1400-tallet, hovedsakelig i Firenze, og har ved begynnelsen av 1600-tallet spredt seg til store deler av Europa. Antrekket i hovedbildet vårt, som er laget av blant annet Julie, Nour og Mathilda, er typisk for denne perioden.

Barokken – Stilretningen startet i Italia, med Roma som det sentrale utgangspunktet, 16- 1700 tallet

Zarifa og Andrea med siste finish på dette antrekket fra barokktida.

Rokokko – en elegante og rikt dekorert stilart som startet i Paris i begynnelsen av 1700-tallet og spredte seg raskt til resten av Frankrike og etter hvert til andre deler av Europa.

Ikke bare klær, men også parykker som Gudmund Elias har brukt mange skoletimer på å skape.

Altså førstkommende torsdag i første etasje i Idrettsbygget vårt. Klokka 13.00 – stikk innom. Utstillingen blir også å se under Åpen skole senere i høst.

Førøvrig; elevene presisterte at det skal foregå med S-T-I-L. Det hele skal starte som en Vernissage som inkluderer brownies og sprudlevann til de frammøtte.

Med andre ord…

VI KJÆM!!!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.