Vi på Aglo vgs. fikk et flott møte med biskopen, og biskopen fikk et like verdifullt møte med oss. Bispevisitas rundtomkring på Aglo ble dermed en opplevelse vi kommer til å huske leeeeenge.

– Hvor lenge har du vært biskop, spurte en av elevene i Vg1 HO.

– Jeg har vært biskop i fem år og prest i 30 år, sa biskopen. Da vet vi litt mer om henne.

Biskop i Nidaros, Herborg Finnset, fikk drøyt to timer til å bli kjent med Aglo. Først lunsj og prat sammen med eget følge samt representanter fra både elever og ansatte. Så en runde rundt på avdelingene, før hun avsluttet sammen med hele Aglo-familien i auditoriet vårt. Vi kunne se at hun likte seg på Aglo vgs!

Først TIF-avdelinga (Teknologi- og industrifag). Elevene presenterte seg selv, og biskopen fikk en beskrivelse av hvordan livet på et verksted kan være. Litt tøft…

Verkstedbesøket inkluderte også en kjapp tur innom bilverkstedet vårt. Siste nytt derfra: Vi har skaffa el-bil til Vg2 Kjøretøy…

HO-avdelingen (Helse- og oppvekstfag) satt allerede som tente lys da biskopen dukka opp. Flere spørsmål ble stilt til Herborg Finstad som svarte villig vekk. Da hun ble spurt om hva en biskop fordrev tiden med sammeliknet hun seg litt med rektor på Aglo. Biskopen er en slags «rektor» for alt og alle i Nidaros bispedømme.

– Jeg reiser rundt i bispedømmet, jeg er med på gudstjenester og møter. Målet mitt er å holde kirken samlet. Jeg møter mennesker, sa biskopen til elevene.

Full aktivitet også på HO-avdelingen da biskopen stakk innom.

– Da hun til slutt møtte AF-avdelingen (Allmennfag) vår fikk hun også et par småkrevende spørsmål fra elevene.

– Tror du religionen etterhvert vil bli utfaset i Norge?

En bitteliten puse før svaret kom.

Biskop Herborg Finnset sammen med lærer Rikard Ulseth

– Kristendommen er forstatt den største religionen i verden. Vi vet jo ikke alltid hva som vil skje i framtida, men jeg tror vi skal være forberedt på at religionen vil utvikle og forandre seg. Vi skal også være klar over at i store deler av verden er kristendommen en religion som vokser mye Her hjemme ser vi at den tida hvor en religion hadde et slags «monopol» er over. Vi tror på mye i Norge, og noen tror ikke i det hele tatt, sa biskop Herborg Finnset.

Da hun til slutt møtte HELE Aglo i auditoriet var hun svært tydelig på at besøket var viktig og fint.

– Takk for at vi fikk til dette møtet. Når jeg besøker menighetene er det viktig for meg å se hva som befinner seg i det lokalsamfunnet jeg besøker. Det er kjempespennende å se og høre hvordan folk har det. Da vi planla bispevisitasen i Stjørdal stod Aglo høyt oppe på lista vår, sa biskopen.

Vi sier dermed velkommen tilbake til oss! Det er kanskje ikke nødvendig å vente de åtte årene det gjerne tar mellom hver visitas…

Biskop Herborg Finnset sammen med de to elevrepresentantene som fikk følge henne under hele besøket. Erika Emilie Balsvik og Emil Berg Opheim.