fbpx
Med vg1 HO på utrykning!

Vg1 HO (Helse- og oppvekstfag) har nettopp vært på besøk hos ambulansetjenesten i Stjørdal. Flere av elevene på HO syntes besøket var såpass spennede at de kanskje vil vurderer en framtid i nettopp ambulanseyrket!

Bildene over og under viser gjengen vår i aksjon. Og –  heldigvis – alt er bare ØVELSE!

HO-lærer Anette Welvang Berg forteller til aglo.no at det er viktig for undervisningen i et yrkesfag å se hvordan de ulike yrkene fungerer. Derfor besøkte klassen ambulansetjenesten i kommunen vår.

– Der fikk vi først se hvordan en arbeidsdag til ambulansearbeiderne er.  Vi fikk høre hvordan de kan skaffe seg en utdanning innen ambulansefaget og hvilke kvalifikasjoner man må ha for å utøve yrket, sier Anette.

En tur til ambulansetjenesten innebærer også praksisopplæring. En elev var hardt «skadd» etter et fall, og hadde bruddskader både her og der. To av medelevene fikk spille rollen som ambulansearbeidere. De gjorde en god jobb. Vi har nettopp truffet elevgruppen i en mattetime, og kan bekrefte at alle bruddskadene var «fake»…

– Vi fikk også se alt utstyret som finnes inne i en ambulanse. Til slutt gjennomførte vi ulike førstehjelpscaser der elevene var pasienter og ambulansearbeidere, forteller Anette.

I dag er ambulansefaget et vg2-løp som bygger på vg1 Helse- og oppvekstfag. Vg2-løpet finner du i år på Olav Duun vgs i Namsos og Lukas vgs. i Trondheim.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.