fbpx
Bygg fikser det meste

Skole på Aglo vgs. er teori og praksis. Med andre ord; noen dager er elevene i klasserommene, andre dager tar de på seg arbeidsantrekket og drar på ordentlig jobb. Med hjelm og vernesko.

I formiddag tok vi oss en tur innom det flotte auditoriet vårt. Gjett hva som møtte oss. Jo, en gruppe lærere/elever fra Vg2 Bygg. Med hjelm, hammer, sag, skrutrekker(e) og ikke minst; pågangsmot og humør! Bildet vårt viser f.v. Shiela, Eskild og Jan Egil. Høyt der oppe…

Jovvist var det fag og skole. Faget heter YRKESFAGLIG FORDYPNING – YFF.

– I dag utfører vi et godt og viktig arbeidsstykke her i auditoriet, forteller klassens lærer Jan Egil Trollebø.

– Målet vårt er å bedre lydforholdene i auditoriet. Det har vært en dårlig klang i rommet. Nå monterer vi akustikkplater på veggene slik at lyden forhåpentlig blir mye bedre. Totalt er det vel snakk om 30-35 kvadratmeter, forteller Jan Egil.

Det er høyt under taket framme i auditoriet, og her er det dermed satt opp stillas for å utføre jobben. Snekkring, saging, hamring, liming og tilpasning. Lagarbeid av meget god klasse.

– Er du sikker på at dette blir bra, da?

– Vi får teste det ut når vi er helt ferdige. Det jeg kan si er at vi har fulgt oppskriften, sier læreren som elsker super lyd når han spiller opp i auditoriet. Snekkerlærer’n vår er en tryllekunstner også med diverse instrumenter.

De elevene vi møtte i formiddag syntes oppgaven var både utfordrende og spennende.

– Det er mye artige å lage noe som blir stående enn å lage noe i verkstedet som etterpå blir montert ned igjen. Når vi kommer tilbake om 20 år så står kanskje disse to veggene vi har satt opp fortsatt. Det er stas, sier byggelevene som hadde et lite håp om å bli ferdige med jobben før helgestart.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.