AV TOR-STEINAR JOREM TEKST OG FOTO

Seks elever og to lærere hadde med andre ord en alle tiders opptur foran påskeuka. Våren tyvstarter alltid i Amsterdam…, akkurat det satte vi stor pris på etter å ha lagt en til dels iskald trøndervinter bak oss.

Kort fortalt; her er noen av høydepunktene fra turen:

Anne Franks Museum. Før vi dro så hele klassen filmen om den unge jødiske jenta som levde i skjul i et hus i Amsterdam under krigen. En meget sterk opplevelse å gå rundt i det huset Anne Frank så levende har fortalt om i dagboka si.

Van Gogh-museet. Kunst på et såpass høyt internasjonalt nivå er muligens ikke dagligdags for elever fra Aglo. Å se kunst på såpass nært hold høres kjedelig ut for mange, men dette var spennende! Vi kikka på bilder vi bare har lest om i bøker tidligere.

 

Madame Tussauds vokskabinett finnes også i Amsterdam. Jentene satt i armkroken til selveste Robbie Williams (riktignok en beskjeden og taus utgave), vi hilste på den nederlandske dronningen, tok bilde av Barak Obama osv. Vi møtte kjendisene…, helt til vi oppdaget at de var laget av voks. En tur gjennom skrekkabinettet ble i tøffeste laget for noen…

Kanaltur. I Amsterdam er det nesten like mange kanaler som veier. En båttur er obligatorisk!

Sjømannskirka i Rotterdam. En dag i Europas største havneby, Rotterdam. Da besøkte vi blant annet den norske sjømannskirka. Interessant. På menyen der; vafler og pizza.

Shopping. Undertegnede forstod kjapt hvorfor de sju jentene stilte med gedigne kofferter… Begrepet «svart belte i shopping» fikk plutselig en mening.

Det sosiale. En slik tur spleiser elever og lærere sammen på en helt spesiell måte. Vi hadde det rett og slett supert sammen.

Takk for turen, 2 HEA’ere!