Det er en gjenganger hver vår, men det spørs om ikke 2011-utgaven av veien ned til Aglo er noe av det verste vi har opplevd på noen år. Det verste minnet er fra tidlig 80-tall da vi kjørte oss bom fast i nedoverbakke… Ingenting (eller skal vi si ytterst lite) er gjort med veien – hverken før 1980 eller siden…

– Blir det verre er vel eneste mulige utvei å stenge veien. Det er mulig å kjøre rundt via Alstad. Det er i alle fall ikke dumt hvis en ønsker å holde bilen skadefri, sier daglig leder Odd Anders With til aglo.no.

With har flere ganger vært i kontakt med Statens Vegvesen/Mesta om veien ned til Aglo, og svarene derfra er ikke all verden å rope hurra for.

De har faktisk vært og sett på veien og konkludert med at det ikke er mulig å gjøre noe. De hevder at grusing bare vil gjøre veien enda verre på grunn av den kraftige teleløsningen.

– Svaret derfra var at vi heller bør kjøre helt rundt. De kunne også fortelle at entrepenøren som skal utføre arbeidet på veien ned til Aglo er konkurs, og at de foreløpig ikke har funnet noen andre, sier Odd Anders With.

Veien ned til Aglo benyttes daglig av svært mange biler. Folk som bor i området, kjørende på vei til skole og barnehage samt flere skolebusser.

– Blir det verre eller bedre i dagene som kommer, Odd Anders?

– Tja, i helga er det mindre trafikk heldigvis. Men jeg frykter at det kan toppe seg neste uke, sier Odd Anders With.

aglo.no sjekket jordstykket som av veimyndighetene også har fått navnet Fylkesvei 40. Det var for å si det forsiktig hompetitten. Hele jordstykket bølget nærmest frem og tilbake da vi forsøkte å forsere de verste ujevnhetene. Vi kjørte opp, og vi kjørte ned. Prøvde i alle fall. Neste gang velger vi omveien. Mer bensin riktignok, men levealderen på eksospotte pluss diverse understell øker kraftig.img_4587