I underetasjen på verkstedbygget står det tre vrak…, bilvrak slik undertegnede ser det. Men «vrakene» ruller rundt, og de er definitivt kjørbare. En Volvo 240, en Volvo 740 og en Volvo Sierra…

Sistnevnte er kombinasjon av en Volvo og en Ford Sierra. Mekka sammen på forunderlig vis. Derfor nyvinningen Volvo Sierra.

Vg1 TIP mekker på bilene, mens både vg1 og 2 kjører dem. 2016-debuten blir dermed på Lånkebanen førstkommende mandag. BILCROSS!

Vi prøvde å sjekke årsmodellen på de tre bilene uten særlig suksess. Konklusjonen blir at det er omtrent en 1975-1990-modell. Smelta sammen av ulike modeller.

– Alle som har lyst får lov til å kjøre på Lånkebanen, 27 elever totalt, forteller avdelingsleder Tor Helge Akselvoll til aglo.no.

… og her beskriver han hvordan det kommer til å gå for seg:

– Før kjøring er de høyt oppe og garanterer svidde dekk. Tøffe gutter og jenter. Så fyker de rundt i snaue 30 km (toppfart er tresifra antall kilometer)…, og kommer oppglødde ut av bilen. De syns det har vært vanvittig rått…, forteller han.

Bilcross er kjent for å være relativt rått. Et lite krasj eller en rundvelt er mer regel enn unntak. Lærerne på TIP stiller som mekanikere. Men de poengterer at SIKKERHETEN er satt i høysetet…, eller bilsetet om man vil.

– Vi har med spett, slegge og en 13 mm fastnøkkel. Det holder, forteller avdelingslederen.
Vi fikk også en liten prat med noen av gutta + jentene som debuterer som bilcrossentusiaster mandag.

– Vi gruegleder oss, var den klare konklusjonen. Alt mens monsteret av en Volvo 740 spydde ut alt av bil/motorlukter og bråka noe infernalsk i bakgrunnen.