fbpx
Mandag smeller det … skikkelig

I underetasjen på verkstedbygget står det tre vrak…, bilvrak slik undertegnede ser det. Men «vrakene» ruller rundt, og de er definitivt kjørbare. En Volvo 240, en Volvo 740 og en Volvo Sierra…

Sistnevnte er kombinasjon av en Volvo og en Ford Sierra. Mekka sammen på forunderlig vis. Derfor nyvinningen Volvo Sierra.

Vg1 TIP mekker på bilene, mens både vg1 og 2 kjører dem. 2016-debuten blir dermed på Lånkebanen førstkommende mandag. BILCROSS!

Vi prøvde å sjekke årsmodellen på de tre bilene uten særlig suksess. Konklusjonen blir at det er omtrent en 1975-1990-modell. Smelta sammen av ulike modeller.

– Alle som har lyst får lov til å kjøre på Lånkebanen, 27 elever totalt, forteller avdelingsleder Tor Helge Akselvoll til aglo.no.

… og her beskriver han hvordan det kommer til å gå for seg:

– Før kjøring er de høyt oppe og garanterer svidde dekk. Tøffe gutter og jenter. Så fyker de rundt i snaue 30 km (toppfart er tresifra antall kilometer)…, og kommer oppglødde ut av bilen. De syns det har vært vanvittig rått…, forteller han.

Bilcross er kjent for å være relativt rått. Et lite krasj eller en rundvelt er mer regel enn unntak. Lærerne på TIP stiller som mekanikere. Men de poengterer at SIKKERHETEN er satt i høysetet…, eller bilsetet om man vil.

– Vi har med spett, slegge og en 13 mm fastnøkkel. Det holder, forteller avdelingslederen.
Vi fikk også en liten prat med noen av gutta + jentene som debuterer som bilcrossentusiaster mandag.

– Vi gruegleder oss, var den klare konklusjonen. Alt mens monsteret av en Volvo 740 spydde ut alt av bil/motorlukter og bråka noe infernalsk i bakgrunnen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.