fbpx
Lenge leve tradisjonene

Hvis jeg noen gang skulle finne på å begynne helt på nytt igjen; ja, da ville jeg valgt Vg1 HOA eller Vg1 HOB. De lager så mye GODT og artig…

Februar er som mange – men ikke alle – vet, en måned med tradisjoner. Det tok gjengen på HO på alvor i dag.

Søndag 27. februar kommer Fastelavenssøndag. Gled dere folkens. I alle fall hvis du kjenner noen av de som går på HO-avdelingen.

Kort oppsummert. Hva er faste og fastelaven?

Omtrent slik:

Fastelavn kommer av nedertysk vastel-avent, som betyr «aftenen før fasten». Opprinnelig betegnet altså fastelavn kvelden før askeonsdag, som innledet den 40 dager langfasten i forkant av påsken. Etter hvert ble fastelavn en betegnelse for en periode på tre festdager som innledet fasten, nemlig fastelavnssøndag, blåmandag og feitetirsdag.

Og; visste du at vi da koser oss med boller med krem og syltetøy for virkelig å kose oss før den store fasten? Og at bjørkeriset før ble brukt  til å slå liv og fruktbarhet i både marka, dyr og kvinner som ikke hadde fått barn enda?

HO vet!

Og hva så med Valentinsdagen som er 14. februar?

Omtrent slik:

Valentinsdag, på engelsk St. Valentine’s Day, 14. februar, er en dag som markeres både i verdslig og kirkelig sammenheng. Denne såkalte Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag feires med gaver eller oppmerksomhet i form av blomster, konfekt eller kort til den utvalgte.

HO-foto: ANNE-LISE SUNDBØ

Vinn vinn idag; ny kunnskap og fantastiske boller med krem. Undertegnede greidde å få tak i til sammen to halve boller. Det burde bli en hel. NYDELIG! Nå gleder vi oss til FEITTIRSDAG 1. mars. Vi kommer!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.