Hvis jeg noen gang skulle finne på å begynne helt på nytt igjen; ja, da ville jeg valgt Vg1 HOA eller Vg1 HOB. De lager så mye GODT og artig…

Februar er som mange – men ikke alle – vet, en måned med tradisjoner. Det tok gjengen på HO på alvor i dag.

Søndag 27. februar kommer Fastelavenssøndag. Gled dere folkens. I alle fall hvis du kjenner noen av de som går på HO-avdelingen.

Kort oppsummert. Hva er faste og fastelaven?

Omtrent slik:

Fastelavn kommer av nedertysk vastel-avent, som betyr «aftenen før fasten». Opprinnelig betegnet altså fastelavn kvelden før askeonsdag, som innledet den 40 dager langfasten i forkant av påsken. Etter hvert ble fastelavn en betegnelse for en periode på tre festdager som innledet fasten, nemlig fastelavnssøndag, blåmandag og feitetirsdag.

Og; visste du at vi da koser oss med boller med krem og syltetøy for virkelig å kose oss før den store fasten? Og at bjørkeriset før ble brukt  til å slå liv og fruktbarhet i både marka, dyr og kvinner som ikke hadde fått barn enda?

HO vet!

Og hva så med Valentinsdagen som er 14. februar?

Omtrent slik:

Valentinsdag, på engelsk St. Valentine’s Day, 14. februar, er en dag som markeres både i verdslig og kirkelig sammenheng. Denne såkalte Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag feires med gaver eller oppmerksomhet i form av blomster, konfekt eller kort til den utvalgte.

HO-foto: ANNE-LISE SUNDBØ

Vinn vinn idag; ny kunnskap og fantastiske boller med krem. Undertegnede greidde å få tak i til sammen to halve boller. Det burde bli en hel. NYDELIG! Nå gleder vi oss til FEITTIRSDAG 1. mars. Vi kommer!