Målgruppa for kurset var alders-gruppen 60+ (et bittelite unntak var gjort for daglig leder på Aglo, Odd Anders With…). Totalt tolv “elever” med behov for oppdatering/nylæring på PC-fronten.

Avdelingsleder på HS-avdelingen, Anne-Lise Sundbø forteller til aglo.no at HS-elevene på vg1 i løpet av skoleåret skal jobbe med kommunikasjon med voksne og eldre.

– Det vanlige har vært at vi har besøkt de eldre. Denne gang valgte vi å invitere dem til oss. Elevene våre er flinke i bruk av data, og vi bestemte oss for å tilby et PC-kurs spesialtilpasset denne gruppen, forteller Anne-Lise Sundbø.

Dermed overtok elevene lærerrollen, og det var faktisk interessant å registrere at 16-17-åringene gang på gang måtte be “elevene” sine om å være litt stille. Kanskje en ny og nyttig erfaring…

78 år gamle Bjarne Iversen har en svigersønn som er lærer på Aglo vgs., og han forteller at den yngre delen av familien dyttet på for å få bestefar på datakurs.

– Ja, ungene har nok en finger med i spillet. Men selv om jeg begynner å dra på årene trenger jeg å vite litt mer om de mulighetene som finnes, fortalte Iversen som hadde HS-elev Katinke Elisabeth som sidekvinne og personlig PC-konsulent (se hovedbildet øverst).

HS-elevene hadde på forhånd laget en liten lærebok med det aller viktigste. Her handler det om internett, nettbank, tekstbehandling, billedbehandling, mail/skype og ikke minst Facebook.

Jorun Tyholt (67) har stor glede av PC’en og kunne fortelle at hun bruker PC’en både titt og ofte.

– Jeg kan jo en del, men det er likevel så mye jeg ikke kan. Jeg sliter for eksempel litt med å kopiere dokumenter og filer, sier hun og fortsetter samtalen med “PC-konsulenten” sin, Patrik (se bildet under).

PS! Kurset skulle i utgangspunktet gå over en ettermiddag, men etter en ettermiddag fant de fleste ut at det var behov for minst en ettermiddag til. BRA!

tsj