fbpx
Rødstua vår – så vakker du er

 

 AV TOR-STEINAR JOREM TEKST OG FOTO

– Rødstua har sjel. Det er fredelig og godt å være her, ja bortsett fra når grunnskolen er her. Da er det liv og jubel, forteller Ingrid-Ann H. Stavnås til aglo.no. Hun har kontor i andre etasje, og kan fortelle at hun har en kontorutsikt ingen andre norske lærere er i nærheten av å ha.

154 stemmer ble avgitt i kåringen. 52 av dem til Rødstua og 51 til Villa Form. Jevnt med andre ord.

rdstua c rdstua d
Trivelig! Dette er ei kontordør Gjør bokhylla vakker med et ikon

 

Rødstua er det desidert eldste bygget på Aglo. Det ble bygd på 1880-tallet (!), og i 1963 ble faktisk hele bygningen flyttet ti meter. Det er opprinnelig et bolighus, og det er først de siste årene at skolen har tatt det i bruk til kontorer og klasserom.

Ingrid-Ann tar oss selvsagt med på en liten rundtur. Vi starter på doet i andre etasje – og det er et do helt i tråd med det Aglo som skole står for.

– Det er et veldig koselig og intimt do. Det er særdeles trangt, men på veggen har vi hengt et hjerte. Det med å pynte preger hele bygget. Vi har malerier, til og med et ikon, og på kontordørene har vi laget søte små navneskilt, sier Ingrid-Ann.

rdstua e rddstua
Lave døråpninger gir muligheter. Slik skal et do med sjel se ut

 

Det med at huset har sjel legger vi umiddelbart merke til. Det er en egen stemning. Ingrid-Ann kan fortelle at bygget har mange «innbyggere».

– Vi snakker ikke med dem, men vi ser at de er der. Av og til kan vi høre dem også, forteller Ingrid-Ann og røper at hun tror det er små mus…

rdstua b rdstua g
Egen vinkebalkong – selvsagt Litt fukt, men hva gjør vel det når resten er ok.

 

Men det er bagateller. Det er så mye annet.

– Vi har tre terasser. Et par av dem med en vakker utsikt. Og så har vi en «vinkebalkong» hvor vi kan vinke ned til de som ikke holder til i Rødstua, forteller Ingrid-Ann.

– Hvordan ser du helst for deg Rødstuas framtid, da?

– Ehhhhh, må jeg svare på det…, spør Ingrid-Ann.

Vi lar henne slippe…

Ingrid-Ann (t.v.) og Lene smiler ofte – mye på grunn av Rødstua.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart