AV TOR-STEINAR JOREM TEKST OG FOTO

– Rødstua har sjel. Det er fredelig og godt å være her, ja bortsett fra når grunnskolen er her. Da er det liv og jubel, forteller Ingrid-Ann H. Stavnås til aglo.no. Hun har kontor i andre etasje, og kan fortelle at hun har en kontorutsikt ingen andre norske lærere er i nærheten av å ha.

154 stemmer ble avgitt i kåringen. 52 av dem til Rødstua og 51 til Villa Form. Jevnt med andre ord.

rdstua c rdstua d
Trivelig! Dette er ei kontordør Gjør bokhylla vakker med et ikon

 

Rødstua er det desidert eldste bygget på Aglo. Det ble bygd på 1880-tallet (!), og i 1963 ble faktisk hele bygningen flyttet ti meter. Det er opprinnelig et bolighus, og det er først de siste årene at skolen har tatt det i bruk til kontorer og klasserom.

Ingrid-Ann tar oss selvsagt med på en liten rundtur. Vi starter på doet i andre etasje – og det er et do helt i tråd med det Aglo som skole står for.

– Det er et veldig koselig og intimt do. Det er særdeles trangt, men på veggen har vi hengt et hjerte. Det med å pynte preger hele bygget. Vi har malerier, til og med et ikon, og på kontordørene har vi laget søte små navneskilt, sier Ingrid-Ann.

rdstua e rddstua
Lave døråpninger gir muligheter. Slik skal et do med sjel se ut

 

Det med at huset har sjel legger vi umiddelbart merke til. Det er en egen stemning. Ingrid-Ann kan fortelle at bygget har mange «innbyggere».

– Vi snakker ikke med dem, men vi ser at de er der. Av og til kan vi høre dem også, forteller Ingrid-Ann og røper at hun tror det er små mus…

rdstua b rdstua g
Egen vinkebalkong – selvsagt Litt fukt, men hva gjør vel det når resten er ok.

 

Men det er bagateller. Det er så mye annet.

– Vi har tre terasser. Et par av dem med en vakker utsikt. Og så har vi en «vinkebalkong» hvor vi kan vinke ned til de som ikke holder til i Rødstua, forteller Ingrid-Ann.

– Hvordan ser du helst for deg Rødstuas framtid, da?

– Ehhhhh, må jeg svare på det…, spør Ingrid-Ann.

Vi lar henne slippe…

Ingrid-Ann (t.v.) og Lene smiler ofte – mye på grunn av Rødstua.