fbpx
La alle få leve i fred!

Denne uka arrangerer Helse- og oppvekstavdelinga vår sin etter hvert årlige kulturuke. De skal skaffe seg kunnskap om den verden vi lever i. Inntektene i år går til NRKs TV-aksjon «La barn leve, leke og lære i fred».

I går og i dag var det gruppearbeid, matlaging, plakatlaging, prating og diskusjoner rundt omkring på HO-avdelingen. Resultatet av arbeidet får vi altså se i morgen formiddag. Vi gleder oss!

HO-avdelinga har alltid hatt et internasjonalt fokus. Så også i år. Seks land stod på arbeidslista. Norge, Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør Sudan og DR Kongo. Finn ut mest mulig om disse landene, og spre kunnskapen til alle de andre Aglo-elevene. Det var leksa!

Vi sjekket selvsagt arbeidet rundtomkring på HO-avdelingen. Bildene våre viser litt av alt det som skjedde i formiddag.

Ingebjørg og Rakel (hovedbildet) jobbet med plakat om Bangladesh. Et land de tidligere visste litt om, men som de nå vet mye mer om.

– Vi har funnet ut mye om Bangladesh disse dagene. Det er et stort land med nesten 170 millioner innbyggere. Det er også et veldig fattig land. Vi har også funnet ut at dette landet tar i mot mange flere flyktninger enn hva vi i Norge gjør, forteller Ingebjørg og Rakel.

Diana og Ahmed hadde Ukraina som tema

Diana og Ahmad satt i naboklasserommet og hadde situasjonen i Ukraina på timeplanen i formiddag.

– Gjennom media har vi i løpet av de siste årene fått høre mye om Ukraina. Men det blir litt spesielt å jobbe med Ukraina på denne måten. Vi leter opp enda mer informasjon om det som skjer der. Dette lærer vi av, sa de to HO-elevene.

Emil, Efrem og Yalin var mer på hjemmebane. De hadde nemlig Norge på timeplanen. Landet som de bor i.

Sluttresultatet av KULTURUKA til HO kjenner vi ikke i skrivende stund, men vi observerte veggaviser, plakater, flagg og masse faktaopplysninger. På HO-kjøkkenet jobba de blant annet med å lage mat til lunsj i morgen. Stikk innom, kjøp kyllingsuppa og gjærbakst m.m. og støtt samtidig TV-aksjonen 2023.

Fredrik, Amalie og Guro sørger for mat i morgen!

Elevene fikk noen tema de skulle jobbe med. «Å være eldre når krigen er nær», «La barna leve, leke og lære i fred».

Hvilke rettigheter har de eldre i disse seks landene? Blir eldreomsorgen påvirket av konflikter og krig?

Har barna i alle disse seks landene de samme rettighetene til skole og utdanning? Hvilken framtid har de i vente?

Det er altså viktige spørsmål HO-elevene jobber for fullt med disse tre dagene. Selve «finalen» blir altså i morgen!

Når elevene våre skal besøke HO-utstillingen i dag vil de blant komme til et SANSEROM. Et sanserom hvor Aglo-elevene kan møte stemningen i et land med krig og deretter bli ført over i et fredelig land. De skal få kjenne på forskjellen. Farger, bilder, lys og mørke skal være med å vise forskjellen. En sluse inn mot fred hvor barn, lys og leker avslutter vandringen.

Mørkt og dystert i første del av «sanserommet»

Lyst og fredelig med Lina og Sofie

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart