fbpx
Er dyrt eller billig best?

Gjengen på SSR (Salg, service og reiseliv) har lurt lenge på dette. Er den dyre varianten bedre på smak enn den billige varianten? Greier folk flest å skille mellom dyr og billig vare? Tja, si det. Men i dag sjekket de det.

Klassen tok oppstilling i idrettsbygget, dekket på med cola, potetgull og eplejuice To varianter av hver sort. En billig og en kostbar. Selvsagt er den dyre best…, eller???

Original Coca Cola og Xtra-Cola havnet på bordet. Kjente Aglo-elevene/lærerne forskjellen? Ja, de hadde egentlig teft. 75 prosent av oss kjente på smaken hvilken variant som gav den optimale Cola-smaken. Dyrt VAR best.

Potegull på skolen FØR lunsj duger. En billig variant og en dyr. Ikke så enkelt å skille her. Kun 63 prosent greidde å plukke ut den dyre varianten. For resten splte det knapt noen rolle om potetflakene kostet mye eller lite.

Så kom det store skrellet. Premium eplejuice og Xtra eplejuice. Til og med undertegnede bommet grovt… 68 prosent av oss greidde ikke å skille mellom dyrt og billig. Den billigste varianten kan utmerket godt ha den eksklusive smaken. I alle fall på Aglo vgs.

Konklusjonen på testen er da omtrent som følger: Vi ser at det ikke alltid er så enkelt å merke forskjellen på dyre og billige varer, hvis vi ikke har emballasjen å forholde oss til.

En fin praktisk øvelse! Vi har kompetansemål på både VG1 SSR og VG2 SR som omhandler markedsundersøkelser, merkevarer og forbrukeratferd.

Og vi som testet varene likte testen veldig godt. Flere slike!!!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.