fbpx
Klare for ækt trønderklipp

Onsdag skal frisørelevene våre gjøre alt de kan for å bli best av trønderske frisørelever. Tommel opp fra oss andre, og all mulig hell og lykke! Stå på, klipp pent og kjapt, føn i vei, sett farge på hår og liv og smil!

Det var full aktivitet i frisørsalongen på Aglo i dag. Siste finpuss før de skal kjempe om heder og ære på Charlottenlund vgs.

–  Vi på Aglo stiller med seks elever. Alt er planlagt, generalprøven er gjennomført og jeg er optimist, sier frisørlærer og avdelingsleder Anne Berit Haabeth.

Aglo-elevene mente selv at de hadde sånn passe god kontroll to dagen før dagen. Litt smånervøse i møtet med «pressen» (les: aglo.no), men de som  er vante med å konkurrere på dette nivået, vet at det er heeeeelt nødvendig med litt «nerver» for å lykkes.

De skal altså ha med seg et «hode» hver. Et «hode» med langt hår. Det er nemlig «hodet» som til slutt skal vurderes av dommerne. I løpet av noen timer skal elevene lage en frisyre. Det innebærer (tror vi…) at det lange håret skal friseres på ulike måter. Kanskje litt krøller, et par fletter eller oppsatt hår. Så skal valgene begrunnes med skisser og arbeidsbeskrivelser. En fin frisyre er ingen tilfeldighet.

Vi synes det høres utrolig krevende ut. Men utfordringer er til for å takles hevder elevene våre som ikke greier å å bestemme seg helt for om de har en eventuel TM-seier i tankene. Vanligvis er Trønders Mesterskap også kvalifisering til NM senere i april. I år derimot ble NM avlyst…., grunnet Korona.

Trøndersk Mesterskap foregår omtrent slik: Onsdag 24.mars kommer to eksterne sensorer som skal bedømme arbeidet elevene gjør. Elevene blir ikke bare vurdert ut ifra ferdig resultat, men også hvordan de evner å planlegge, forberede seg, hvilke teknikker de bruker og verktøyføring. Elevene har på forhånd fått oppgavetekst og tema.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.