fbpx
Blå Kors, Aglo og IT-lærlinger

IT, Blå Kors, Aglo vgs….., og lærlinger. En flott kombinasjon. I ei brakke på Aglo vgs. finner vi faktisk er hel haug med IT-lærlinger. Det er de som gir PC-assistanse til hele Blå Kors-familien, oss på Aglo inkludert.

Pr. i dag har vi fem lærlinger. En «ækt» lærling har to år foran seg før det er klappet og klart for fagprøve, fagbrev….og jobb.

Steve Hansen har gått gjennom hele prosessen. Søkte lærlingeplass i Blå Kors, fikk plass i brakka på Aglo, gjennomførte sine to år, bestod fagprøven med glans og fikk jobb rett etterpå.

– Jeg fikk jobb, ja. En super jobb er det også, forteller Steve. Tittelen er «service manager» og arbeidsgiveren heter Blå Kors Norge. Han leder med andre ord supportavdelingen i Blå Kors. Arbeidssted: Aglo.

Seks gutter og jenter har unnagjort lærlingetida i IT-avdelingen den siste tida.  ALLE seks er i arbeid!. Og alle bestod med kjempebra resultat. Læringsmiljøet nede i den røde brakka på Aglo er godt!

I hele Aglo-miljøet er det pr. i dag sju lærlinger, IT-gjengen inkludert. To har avsluttet nå i mars, og ytterligere fem har gjort seg ferdig i løpet av inneværende skoleår. BRA! Utover året regner vi med at enda flere avslutter skolegangen sin som lærling hos oss.

IT-brakka på Aglo. Flotte Forbordsfjellet i bakgrunnen.

– Vi har lært veldig mye. Vi er ulike personer i gruppa, men fellesnevneren vår er at vi liker IT og PC. Å støtte de ansatte i Blå Kors gir oss mye god kunnskap, sier de fire lærlingene vi møtte.

Femtemann på bildet vårt, Steinar Valberg, er derimot ikke lærling. Han er IT-ansvarlig på Aglo og den aller viktigste støttespilleren til lærlingene våre.

– Det er en fin og flink gjeng. Og det er litt artig at hele fem av 90 IT-lærlinger i Trøndelag jobber i brakka på Aglo, sier Steinar som setter stor pris på å være med på å utdanne framtidas IT-eksperter.

Vi møtte altså IT-lærlingene i går. I dag er en av dem ikke å finne i brakka. Erik Gjønnes gjennomførte nettopp fagprøven og hadde sin aller siste arbeids/studiedag i Aglo-brakka.

– Jeg har nettop vært i jobbintervju, og har noen søknader inne som jeg venter på svar fra. Det er spennende å se hva det blir til, sier Erik. De to siste lærlingene på bildet vårt, Lars Bjøru Prestmo og Markus Rustad Faanes, har ennå litt tid igjen før tida i brakka er over. Heldigvis sier vi som jobber på Aglo… Det er ikke få ganger vi har bedt om hjelp til å finne fram i PC’ene våre. Og flere henvendelser kommer garantert.

Steinar Valberg forteller at «Brakkelærlingene»  våre utgjør hovedtyngden av supportavdelingen til Blå Kors.

– Alle som jobber i Blå Kors kan kontakte oss. Stort sett løser vi problemene der og da, men får vi det ikke til henter vi hjelp fra eksterne firmaer som for eksempel ATEA.

 – Får vi på Aglo litt «ekstra» god kundebehandling av dere?

– Ja, kanskje. Dere er jo i nabobyggene, og da er det enkelt å stikke innom når dere trenger hjelp, sier Steinar.

 

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.