fbpx
Jubel for Aglo-utvidelse

 

TEKST OG FOTO: tsj

– En klar tillitserklæring til oss som skole. De må ha sett at vi gjør en god jobb for elevene våre, sier rektor Thomas Mo og assisterende rektor Gørild Joramo (bildet) til aglo.no.

Hadde det ikke vært for at Aglo er en Blå Kors-skole kan det hende at champagnekorkene hadde blåst i taket i dag. Thomas Mo er definitivt i feiringmodus, men nøyer seg med at høylydt «JAAAA!»

Søknaden har vært til behandling i Utdanningsdirektoratet i flere måneder. Kritiske merknader blant annet fra Nord-Trøndelag Fylke i forbindelse med søknaden gjorde sitt til at Aglo-ledelsen i alle fall ikke så noen grunn til å juble før brevet dukka opp i dag.

– Jeg var svært spent da jeg åpnet brevet, og trodde kanskje ikke helt på at vi skulle få et ja. Derfor er jeg selvsagt svært glad i dag. Vår største oppgave nå er å sørge for at Aglo forblir den skolen vi alltid har vært. Selv om vi blir litt større skal vi beholde egenarten vår. Vi skal skynde oss langsomt, sier Thomas Mo.

Vedtaket innebærer at Aglo vgs. blir godkjent for 250 plasser mot dagens 160 elevplasser. Thomas Mo regner med at det til første skoledag i august 2012 vil møte om lag 215 elever.

– Hvor vil vi merke de største forandringene?

– Kommende skoleår starter vi for første gang et vg1-kurs i Service og samferdsel. Om ett år følger vi også opp med et vg2 kurs i samme programområde. I tillegg vil vi få to hele klasser med vg3 påbygning til generell studiekompetanse, forteller Aglo-rektoren.

Nysatsingen krever både flere lærere og ikke minst klasserom. Thomas Mo er glad for at Aglo alt er i gang med innredning av nye klasserom. Han antyder at det kan bli snakk om fire-fem nye lærere neste skoleår.

– Flere, blant annet tidligere og nåværende elever, har sagt at Aglos største fortrinn er at vi er en liten og oversiktlig skole; mister vi ikke det fortrinnet når elevtallet utvides såpass kraftig?

– Det er det som blir den store oppgaven vår nå. Vi ønsker å gi flere elever et tilbud, men samtidig skal vi gi det spesielle som bare en liten skole kan gi. Veksten skal ikke gå utover kvaliteten på det vi gjør, sier Thomas Mo.

Foran kommende skoleår opplevde Aglo søkerrekord. Dagens JA resulterer i at langt færre søkere får et negativt svarbrev i posten.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.