fbpx
I dag sier vi: «Lihkku beivvii!»

Lihkku beivvii! Ja, det sier vi høyt og tydelig  i dag. Gratulerer med dagen til den samiske befolkningen!

Det vakre samiske flagget med snøen som bakgrunn. Barnehagebarna våre laget det i dag.

6. februar er altså samenes nasjonaldag. Dagen markeres til minne om det første samiske landsmøtet som ble holdt i Metodistkirken i Trondheim i 1917. Kirka som er plassert på Lilletorget omtrent midt i Trondheim sentrum. Dagen ble også markert av mange på Aglo i dag.

Vg2  BUA (barne- og ungdomsarbeiderfag) har vært på besøk hos Aglo barnehage avd. Eventyrhuset for å feire den store dagen. Der ble det arrangert ulike aktiviteter for barna. Aktiviteter som BUA-klassen har vært med på å planlegge på forhånd.

Sameflagget, som barnehagebarna både fikk lage, se og lære om, er både vakkert og historisk. Flagget har fargene GULT, RØDT, BLÅTT og GRØNT. Hver farge foreteller sin historie. Sirkelen i midten som symboliserer solen (rødt) og månen (blått). Det gule og grønne skal forestille naturen og dyrene i samisk kultur.

Det var Bli-med-dansen på samisk, vi malte samenes flagg i snøen, laget snømann, så nordlyset, hørte på joik, kastet lasso og lekte med reinsdyr, spikket pinner og laget mat på bålet. Til lunsj ble det så klart servert bidos (og lapper).

Alle aktiviteter på barnehagen var selvsagt i tråd med den samiske kulturen. På bildet over lærer ungene å spikke.

Litt få reinsdyr på barnehagen i dag, men da ordner vi våre egne reinsdyr. Det går godt an å leike med slike enkle reinsdyr også!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.