fbpx
Hurra – samenes dag!

En av klassene våre, vg2 BUA, brukte sågar HELE dagen på å markere.

aglo.nos utsendte medarbeider har teft for god lukt og god smak. Vi dukka nemlig opp midt i matlaginga. 6. februar er det nemlig samisk lunsj i BUA! Den samiske nasjonalretten Bidos og Gahkko som er en samisk brødvariant. Det så så godt ut at vi kjører hele prosessen med ingredienser og produksjon. Vi garanterer et godt og spennende sluttprodukt.

•    500 g kokekjøtt av reinsdyr eller reinsdyrstek (med bein)
•    3 ss hvetemel
•    1 l vann
•    4 stk potet
•    2 stk gulrot
•    1⁄2 stk løk
•    eventuelt 2 dråper sukkerkulør

IMG_7144.JPG

Og her er framgangsmåten. Sett i gang og lag!

1. Del kjøtt i mindre biter om nødvendig og ha det i en gryte.
2. Lag meljevning ved å røre sammen mel og ca. 3 dl av vannet (kaldt).
3. Hell meljevningen (bruk gjerne en liten sikt for å unngå klumper) over kjøttet og tilsett resten av vannet. La det koke opp under omrøring.
4. Skrell potet og del i to. Skrell gulrot og kutt i tykke skiver. Hakk løk. Ha poteter og grønnsaker i gryta og kok til poteter og kjøtt er mørt.
5. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere saus kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
Server Bidos rykende varm med grovt, nybakt brød, smør og tyttebær.

  Skjermbilde.JPG

Dette var noe av innholdet i vg2 BUA. De sang seg gjennom samenes nasjonalsang, så og hørte på Mari Boine på storskjerm, leste samiske historier fra Meråker, og lærte om ny og gammel samisk kultur. Pluss mye mer.

– I møte med barn møter vi mange kulturer, deriblant den samiske. Vi synes det er viktig at de som skal jobbe med barn og unge har kjenskap til de ulike kulturene vi møter, forteller BUA-lærer Kari Dahlen Aspenes til aglo.no.

Artig var det også å møte tidligere Aglo-ansatt Lisa Marie Rognfjell. Hun møtte selvsagt opp i sin samiske festdrakt og kunne fortelle elevene hvordan det er å være same; både som barn, ungdom og voksen. Et spennende møte med en spennende og rik kultur.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.