Frisørfaget er også et konkurransefag. I dag kjempet de åtte frisørelevene våre om to plasser i fylkesmesterskapet i Trondheim kommende onsdag. Vinneren der går til NM-finale i Hamar i april. Og som alltid; vi heier på Aglo! Vi kommer aldri til å slutte med det. I onsdagens fylkesfinale møter de elever fra Røros, Charlottenlund og Levanger.

c.JPG

Frisørlærer Anne Berit Haabeth gikk rundt og var veldig spent. Aktiviteten inne i frisøravdelingen har vel aldri vært på et liknende nivå; et særdeles høyt nivå. Presis klokka 13.00 ble de to vinnerne fra Aglo kåret. En knivskarp konkurranse hvor Tatsiana Yakaulera og Ann Jeanette Andreassen ble henholdsvis nummer en og to, Saw Kalayar ble nummer tre og reserve onsdag, mens de fem andre havna på delt fjerdeplass.

– Det var veldig vanskelig å være dommer. Det var bare såååå jevnt. Og jeg må også si at jeg er svært godt fornøyd med kvaliteten på det arbedet som ble gjort. Jeg er litt imponert, sa Anne Berit Haabeth.

– Det hele handler om komponentene «frisyre – form og tegning». Da de møtte på skolen i dag hadde de unnagjort planleggingen og skissearbeidet. I dag laget de selve frisyrene, forteller Anne Berit som var dommer sammen med DHs avdelingsleder Elin Stuberg. På frisøravdelingen på Aglo har de jobbet mye med konkurranse som undervisningsmetode dette skoleåret. De har blant annet brukt fem uketimer etter jul til å forberede seg til mesterskapet. I fylkesfinalen onsdag kjører de nøyaktig det samme opplegget som i dag.

b.JPG

Det er Wordskills Norway som står bak mesterskapet som arrangeres via skolemesterskap, fylkesmesterskap og til slutt NM. Tema for frisørene må kunne sies å være spennende; «FRAMTIDENS BRUD». Som bildene våre viser var det et tema som engasjerte de åtte elevene våre.

Skjermbilde.JPG