Helse-og oppvekstavdelingen vår har vært på en tidlig sommertur! I år gikk ferden til flotte Frosta. Stedet vi ser hver gang vi ttitter ut av vinduene til klasserommene våre. Rett over fjorden. Likevel var dette første besøk for mange av elevene våre.

Her fikk vi interessant og inspirerende guiding ved Hilda Skogen. Hilda bor på Frosta og har i mange år vært lærer på HO-avdelingen vår.

Vi fikk oppleve Frosta. En kommune med historisk sus over seg. Vi var både på Tinghaugen, Logtunkirka og i gammelklosteret på Tautra. Nyttig og artig å se hvordan historien fortsatt er en viktig del av Frosta.

Logtun kirke. En usedvanlig vakker kirke.

Hovedbildet vårt er hentet fra Tinghaugen. Plassen, der en mener Frostatinget i sin tid ble holdt, markeres i dag med tretten steiner – én stor stein i midten og tolv mindre steiner i sirkel rundt bautaen. Dette symboliserer de tolv fylkene som møtte på det gamle Frostatinget. Vi snakker da om tida rundt forrige tusenårsskifte…

Deretter Logtun  kirke. I følge Frostatingsloven var det en kirke her allerede på slutten av 1100-tallet, men den nåværende bygningen er trolig oppført omkring 1500-tallet. Den var hovedkirke i bygda fram til 1862.

Vi besøkte selvfølgelig de gamle klosterruinene på Tautra. Et yndet turistmål for turister fra hele verden. Like ved ruinene ligger Klostergården med både kafe, galleri og butikk.

 

Klosterruinene på Tautra er definitivt verd å se.

Vi avsluttet dagen på Tautra stadion med både mat, stafetter, ballspill, kubb, gebursdagsfeiringer, latter og adrenalin. Som bildet under viser; Vi hadde en super dag! Tusen takk til som bidro!