fbpx
HO på Frosta-tur

Helse-og oppvekstavdelingen vår har vært på en tidlig sommertur! I år gikk ferden til flotte Frosta. Stedet vi ser hver gang vi ttitter ut av vinduene til klasserommene våre. Rett over fjorden. Likevel var dette første besøk for mange av elevene våre.

Her fikk vi interessant og inspirerende guiding ved Hilda Skogen. Hilda bor på Frosta og har i mange år vært lærer på HO-avdelingen vår.

Vi fikk oppleve Frosta. En kommune med historisk sus over seg. Vi var både på Tinghaugen, Logtunkirka og i gammelklosteret på Tautra. Nyttig og artig å se hvordan historien fortsatt er en viktig del av Frosta.

Logtun kirke. En usedvanlig vakker kirke.

Hovedbildet vårt er hentet fra Tinghaugen. Plassen, der en mener Frostatinget i sin tid ble holdt, markeres i dag med tretten steiner – én stor stein i midten og tolv mindre steiner i sirkel rundt bautaen. Dette symboliserer de tolv fylkene som møtte på det gamle Frostatinget. Vi snakker da om tida rundt forrige tusenårsskifte…

Deretter Logtun  kirke. I følge Frostatingsloven var det en kirke her allerede på slutten av 1100-tallet, men den nåværende bygningen er trolig oppført omkring 1500-tallet. Den var hovedkirke i bygda fram til 1862.

Vi besøkte selvfølgelig de gamle klosterruinene på Tautra. Et yndet turistmål for turister fra hele verden. Like ved ruinene ligger Klostergården med både kafe, galleri og butikk.

 

Klosterruinene på Tautra er definitivt verd å se.

Vi avsluttet dagen på Tautra stadion med både mat, stafetter, ballspill, kubb, gebursdagsfeiringer, latter og adrenalin. Som bildet under viser; Vi hadde en super dag! Tusen takk til som bidro!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.