Fillipinene, Angola, Sudan, Norge, Afghanistan, Eritrea, Burma, Somalia og Vietnam. Det er HO-avdelinga vår, det.

Ni forskjellige land i ei relativ liten HO-avdeling (Helse og oppvekst). Klart dette gir grunnlag for å arrangere ei skikkelig kulturmesse; en internasjonal sådan.

Det hele foregikk på tvers av det meste. Her gikk ingen i klasser; alle hørte til HO-avdelingen. Kom du fra Norge var det ok, likeså hvis du opprinnelig kom fra Sudan eller Eritrea. Her handlet det om å smelte sammen en fargerik gjeng.

Marit fra Norge (regner vi med…) kunne fortelle at de tre dagene kulturprosjektet varte gav ny og utvida kunnskap om de kulturene hun møter hver dag på skolen.

– Spennende. Jeg har lært om hvordan de lever, hvordan de bor og hva de spiser. Ikke alt er slik jeg trodde det var. I Somalia bor ikke folk flest i stråhytter på ei strand. De bor i boliger som ikke er så ulik de vi bor i. Og maten de spiser er spennende og ikke minst god, forteller hun.

Amina fra Somalia har bodd i Norge i sju år og syntes det var fint å fortelle om sin egen kultur og bakgrunn. I tillegg til å lære mer om alle de andre kulturene.

– Det har vært spennende både å lære og få lære bort. Vi trenger å vite mer om hverandre, sier hun.

Kulturprosjektet har vart i tre dager, og selve høydepunktet kom fredag da de like godt inviterte resten av skolen til kulturmesse i salongen.

Her ble resultatet av prosjektet presentert, og hvert av de ni landene fikk sin egen stand. Og ikke minst; de oppretta internasjonal kafe. Selv om norsk mat har blitt mer og mer internasjonal med åra var det en aldri så liten fargerik, internasjonal fest å sjekke matvaner i andre land. To fat(…) måtte vi ta i bruk for å få plass til all maten…

Og maten – den kosta PÆNG. Og alt gikk til vårt nye internasjonale prosjekt «Mercy Ships»! Supert resultat; totalt ca 3 300 kroner!

Og ukeslutt markerte slutten på første del av skoleåret og starten på en laaaang og goood høstferie. Blant annet en feiende flott linedance i salongen.