fbpx
Glede på familiesenteret vårt!

 

Aglo Familesenter fikk det svaret de ville ha!  Drifta er sikra i minst ett år framover

Barne- og familiekomiteen på Stortinget  foreslår en økning på 35 millioner kroner til kjøp av plasser fra følgende fem ideelle foreldre-barn-sentre:

Aglo barne- og familiesenter på Stjørdal, «VILDE» i Horten, «Solstrand» i Haugesund og «Sebbelow» og «Nanna Marie» i Oslo. Omlag sju av disse millionene kan komme til å havne på Aglo.

I følge daglig leder på Aglo Opplæringssenter, Thomas Mo, var dette den aller beste førjulsgaven senteret kunne få.

– Vi har sikret driften det kommende året med dette vedtaket. Det som vi nå kommer til å jobbe mest med er å skape en bedre dialog med ledelsen i Bufetat i region Midt- og Nord-Norge. Den har ikke vært spesiell god, og jeg er litt spent på hvordan Bufetat kommer til å tolke budskapet fra de politiske myndighetene, sier Thomas Mo.

Sammen med ledelsen i Blå Kors Norge representert ved generalsekretær Jan Elverum (i midten) har familiesenterets leder Kirsten Wettre og leder for Aglo Opplæringssenter Thomas Mo jobbet aktiv mot det politiske miljøet.

I følge Thomas Mo er komiteinnstillingen nærmest å betrakte som en detaljstyring til Bufetat. I avtalen sier blant annet Barne- og familiekomiteen følgende:

«Flertallet ønsker å sikre gode forbyggende hjelpetiltak for de mest utsatte og sårbare barna, og for deres foreldre, og mener det er særlig viktig å sikre tidlig hjelp for å hindre at små barn skades av uheldige oppvekstsvilkår. Flertallet mener videre at det er et særlig behov for å styrke foreldre-barn-tiltak i region Midt og Nord.»

Mens Bufetats ledelse har vært kritiske til å bruke de private, ideelle virksomhetene er komiteen klar på at de SKAL brukes.

– Hva vil dere konkret gjøre for å bedre kommunikasjonen med Bufetats ledelse i regionene Midt og Nord.

– Det blir en prioritert oppgave framover. Vi vil sannsynligvis ta initiativ til å møte dem for å etablere et konstruktivt og godt samarbeid. Det er nødvendig for å sikre en permanent drift også etter 2015, sier Thomas Mo.

Også den nystartede barneavdelingen som er tilknyttet senteret lever med et relativt høyt speningsnivå om dagen. De er midt inne i en avgjørende anbudsrunde, og i følge Thomas Mo er det ventet en avgjørelse i løpet av kort tid. Anbudet gjelder tre plasser.

– Jeg håper og tror på en god løsning her også, sier Thomas Mo.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.