Småkaldt, men en aldeles nydelig morgen. Det er da vi på Aglo kler oss godt, tenner fakler og går i samla tropp ned til Steinvikholmen. I morges var det adventsstund.

«Kommetida» er her, og på en skole som vår er det tradisjon å markere den skikkelig. Så også i år. Vi toga ned til Steinvikholmen den aller første desembermorgenen med et flott fakkeltog.

Vi tok som i fjor  adventsfeiringa på landsida. Men med vakre Steinvikholm Slott som bakgrunn fikk samlingen vår den rammen den fortjente. Det var småmørkt da vi kom ned, men i løpet av den halvtimen vi var der lysnet det bokstavelig talt opp.

«Gammelrektoren» vår, prest Bjørn Hesselberg (bildet under), var tilbake i Aglo-sammenheng og satte advent i sitt korrekte perspektiv. Før første gang i skoleåret sang vi julesanger, og dermed er vi klare for det som er i vente.

Som seg hør og bør åpnet vi adventstida på Agl,o med felles avsynging av påske(!)salmen Deg Være Ære. Men på en sådan dag måtte vi bare synge den. Sangen Aglo-gjengen framførte med hell på NRK to netter tidligere.

Gløgg og pepperkaker…, selvsagt!