fbpx
Fredsprisen og FN i sentrum

Fredag 10. desember skal NOBELS FREDSPRIS deles ut i Oslo. Denne dagen er også kjent som FNs menneskerettighetsdag. To kjempeviktige begivenheter som vi på Aglo ønsker å markere.

Fredsprisen for 2021 ble som kjent tildelt Maria Ressa og Dmitrij Muratov, henholdsvis fra Filippinene og Russland, for deres innsats for ytringsfrihet. En frihet som er en forutsetning for demokrati og varig fred.

DERFOR:

Dagens hovedtema er innelysende: YTRINGSFRIHET OG FNs ROLLE I EN UROLIG VERDEN.

Nobelkomiteen trekker frem at begge prisvinnerne har levert viktig undersøkende journalistikk og forsvart ytrings- og pressefriheten under svært vanskelige forhold.

– Ytringsfrihet og informasjonsfrihet er nødvendig i et fritt og demokratisk samfunn, og frie samfunn er det beste forsvaret mot krig og konflikt. Og det finnes ikke demokrati uten ytringsfrihet, sa Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen da tildelingen ble offentliggjort.

Regionleder i FN-sambandet Tor Arne Alseth har de siste årene vært bortimot fast gjest på Aglo vgs. Han kommere til å fokusere på Fredsprisen 2021 i tillegg til at han vil formidle hva FN er og hvilken betydning denne viktige organisasjonen har for verdenssamfunnet. Det kommer garantert til må bli en aktiv, spennende og fin fredag formiddag i Aglo-audiitoriet.

PLAN FOR DAGEN:

08:45 – 09:00:  Oppstart i Auditoriet kl. 09.45.

  • Musikkinnslag – en overraskelse, kanskje?
  • Velkomst, orientering om dagen

09:00 – 09.45:  YTRINGSFRIHET og fredsprisen

v/Tor Arne Alseth, regionleder FN-sambandet

09:45 – 10:05:      PAUSE m/Gløgg og pepperkaker

10:05 – 11.00:      FN`s historie og arbeid

11:00 – 11:15:      Dialoger i grupper i Auditoriet

11:15 –                  Avslutning og lunsj.

 

VELKOMMEN TIL ENGASJERENDE DAG PÅ AGLO!!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.