Vakkert!  I dag tidlig dro hele skolen ned til Steinvikholmen. En naturopplevelse. Ti minusgrader, vindstille og flott vær. Farger overalt. Vi gikk opp og ned, og for å skape litt ekstra stemning hadde vi selvsagt med oss fakler på vei nedover mot fjæra og den historiske borgen.

Treet vårt oppe på skolen er selvsagt tent. Riktignok ikke det fantastiske treet vi lyssatte i 2019, men det er fint det vi pynta i år også. Vinduene i Idrettsbygget vil i år som i fjor og forfjor fungerer som Trøndelags største adventskalender (tror vi…). Det begynner altså å bli jule/adventsstemning overalt. Ute som inne.

Vi gikk altså i flokk og følge til Steinvikholmen. I lufta over oss svevde plutselig en drone. Klikk på boksen under så får du se hvor fint det var i dag tidlig!

Aglo-flokken på vei til holmen sin

Faklene vi tente oppe på skolen brant hele veien, og for de som møtte Aglo i morgentimene i dag var det sikkert et flott syn.

Skatvalspresten Birte Gresseth var  med oss, og hun syntes det var stas å bli titulert som Aglo-presten. Adventsbetraktninger i et historisk miljø som dette er liksom en del av Aglo-jula. Dette har vi gjort 15 ganger før, minst! Billedgalleriet under viser litt av Aglo i adventstida 2021.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Birte hadde følgende oppfordring til Aglo-elevene og de Aglo-ansatte.

– Det handler om to utfordringer nå i adventstida, sa hun.

Søk innover. Sett av tid til å til å finne noe som gir deg ro. Lytt på en sang, gå en liten tur. Søk roen og tenk!

Søk utover. Gjør  en bra ting for et annet menneske, kanskje en du ikke kjenner. Vær noe for andre, sa Aglo/Skatvalspresten. Så leste hun diktet «Ett er nødvendig» av Hans Børli for oss. En god adventshilsen:

Ett er nødvendig – her
i denne vår vanskelige verden
av husville og heimløse:
Å TA BOLIG I SEG SELV.
Gå inn i mørket
og pusse sotet av lampen.
Slik at menneskene på veiene
kan skimte lys
i dine bebodde øyne.