fbpx
FN har bursdag!

Tirsdag 24. oktober er FN-dagen. Aglo videregående skole er en av mer enn 600 skoler i Norge som kan kalle seg en FN-SKOLE. Det forplikter.

FN ble stiftet rett etter krigen, og formålet har hele tiden vært å skape en verden uten krig, sult og urettferdighet. Norge har hele tiden vært en sentral aktør i FN. Visste du forresten at FN’s aller første generalsekretær het Trygve Lie og at han var norsk?

Hovedbildet vårt viser en skulptur av en pistol som ALDRI, ALDRI, ALDRI vil fungere. Den står rett utenfor hovedinngangen til FN-bygningen og symboliserer på mange måter det FN står for. 2023 har dessverre blitt et urolig år. Mange mennesker lider på grunn av sult og ikke minst krig og forfølgelse. Situasjonen med krig mellom nabolandene Russland og Ukraina er kanskje den vanskeligste og farligste konflikten på flere tiår. For et par uker siden oppstod det en like trist og farlig situasjon i Midt-Østen. Det er i slike situasjoner FN kan gi oss det håper vi trenger.

VI TRENGER MED ANDRE ORD FN OGSÅ I 2023!

Aglo med sine omlag 150 elever er et slags FN i miniatyr. Svært mange nasjoner er representert i den flotte elevgruppa vår. De kommer fra mange ulike nasjoner.

Med dette budskapet i ryggen hold elevrådslederen vår dagens FN-apell.

I dag – på selve FN-dagen – møttes både ansatte og elever i auditoriet vårt klokka 08.45. Vi samles for å markere at vi drømmer om at FN skal være et reelt redskap for å skape en bedre verden for oss alle.

Lillebjørn Nilsens velkjente «Små barn av regnbuen» ble sunget. Elevrådsleder Anna Landstad Krogstadnes hadde dagens viktigste apell.

– I mange norske klasserom befinner det seg medelever som har flyktet fra krig. Vi må sloss for at alle mennesker skal få leve slik som vi gjør. Men vi kan heller ikke ta det for gitt at FN tar jobben alene. VI må gjøre jobben sammen med dem. Vi som er unge er mer utålmodig enn de voksne. Det er vi som er framtida, sa Anna til elever og ansatte.

I flere av klassene var FN og FN-bursdagen et tema også etter morgensamlingen. Vg2 BUA (Barne- og ungdomsarbeiderfag) hadde skikkelig bursdagsfeiring med FN-markering. FN-kake pyntet med Bærekraftsmål og setninger knyttet til FN’s barnekonvensjon. Skole, lek, fritid og ikke minst TRYGGHET betyr ekstra mye for de yngste. Ikke alle får oppleve det.

Her kan du lese mer om FN’s barnekonvensjon

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart