fbpx
De løp, løp og løp!

Det har aldri skjedd før. Tre Aglo-lærere, Magnus Berger Skjøstad (t.v.) Jens Høiås og selveste Pål Loennechen Baxter gjennomførte søndag formiddag Amsterdam Marathon. Et gigantarrangement med mer enn 45 tusen deltakere. Og gutta våre leverte til toppkarakter.

Tre – 3 – en trio – fra lille Aglo vgs. altså.

Gutta med futt i beina koste seg altså i innspurten av høstferien med å løpe 42 195 meter. Og de kom i mål! Hjemmesida snakket med de tre klokka 15.30, og vi kan bekrefte at de tre overlevde en av verdens tøffeste idrettsgrener, nemlig maraton.

Med startnummer og det hele…

45 000 – førtifemtusen – deltakere på start. Omlag tjue tusen av dem løp HELMARATON. Og her er resultatene:

Jens Høiås – 2.35,25 (nr. 167 totalt)

Pål Loennechen Baxter – 2.59,07 (nr. 1218 totalt)

Magnus Berger Skjøstad – 3.19,50 (nr. 2706 totalt)

Yngstemann, hainn Jens, ble forøvrig fjerde beste nordmann i hele løpet. Og det i sitt aller første maraton. Også Magnus stilte som nybegynner i Amsterdam. Pål har løpt maraton tidligere, men aldri så raskt som 15. oktober 2023. Han perset med hele 63 sekunder! Under tre timer på maraton for første gang! Alle tre nådde dermed målene sine.

Joshua Belet fra Kenya vant løpet på den fenomenale tiden 2.04,17. Best av de norske var Pavel Laputjov fra Bryne som løp på tida 2.26,17.

Ved avreise Værnes var det imidlertid tilløp til panikk. Jens (se bildet under…) hadde av ukjente grunner løpt på seg ei diger vannblemme under høyrefoten. Stilte med et sett krykker og kun en drøm om at det var mulig å løpe maraton i Amsterdam såpass skadeskutt. 2.35,25 – JA, DET VAR UTROLIG NOK MULIG.

Jens Høiås, på hotellet timer før start… Så ikke bra ut, nei.

Hjemmesidas hadde nærkontakt via en dårlig mobillinje, men vi fikk noen kommentarer fra de tre.

– En ganske lett løype, og fin-fine forhold. Men det haglet ti minutter rett før start. Det var 7-8 grader i lufta. Typisk trøndersk høstvær med andre ord. Nå er vi tilbake på hotellet, og vi har ingen planer om en løpetur i kveld, nei. Helt ærlig; vi er knapt nok gangføre akkurat nå, forteller de tre på en småsprakende linje fra Amsterdam.

Kollegene fra Aglo forventer at gutta er klare for nye vandringer senest torsdag denne uka. Da bør løpetrioen vår være gangføre og vel så det.

Pål (t.v.), Jens og Magnus.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.