Den gamle Rødstua synger definitivt på siste verset. I løpet av våren og sommeren skal huset bort. Og; det skal gjøres på en forskriftsmessig måte. Fem av elevene på Vg2 Tømrer var i dag i full sving med blant annet hammer, skrujern og brekkjern!

Alt skal bort – og sorteres. Tre, elektisk, isolasjon osv.

Ca. 1880. Så gammel er Rødstua. Snart ville det feiret 150 år… De siste tiårene har bygget blitt brukt til kontorer og undervisningsrom, blant annet for grunnskoleavdelingen vår. Før den tid ble den brukt som bolig. De som har vært her leeeeenge husker Rødstua som «styrerboligen». Her bodde blant annet bestyreren for daværende Solhaugen Helseheim.

Nå skal den altså bort. Jan Egil Trollebø er lærer for Vg2 Tømrer. Han forteller til aglo.no at prosjektet er midt i blinken for opplæringen av tømrerelevene våre.

Veggene skal ned. Itjno knussel!

– Slik arbeid er en viktig del av praksisfaget vårt. Elevene får se hvordan et slikt gammelt hus er oppbygd. De lærer hvordan det skal rives ned og ikke minst; de lærer hvordan materialet skal kildesorteres, Trevarer for seg, elektrisk materiell og isolasjonsmaterialer osv. for seg, forteller Jan Egil. Reglene for kildesortering av byggmateriell er strenge og fornuftige.

Ut vinduet med det som en gang var vegger

Det er som sagt et gammelt bygg. Det opprinnelige hovedbygget viser seg å være ei skikkelig solid tømmerkasse. Såpass bra og spennende utført at det kan være aktuelt å selge/gi bort tømmeret til noen som vil bygge det opp igjen. Andre deler av bygget er kanskje ikke like solid utført. Elevene oppdaget blant annt kjapt av det var så som så med isolasjon i veggene.

Rødstua er altså snart historie. Hva som skal skje etter at det er revet ned er uklart. Kanskje dukker det opp noe nytt en gang, men i dag foreligger det ingen konkrete planer.

Slik så det ut på Aglo for leeenge siden. Rødstua delvis skjult midt på bildet.