Ivan Winther Lisø Vg1 TIF løser snøproblemer på Selbuskogen skisenter. I løpet av ettermiddagen skal han være ferdig med «slodden» som skal løse føreproblemene i den isete løypa.

Lørdag og søndag arrangeres Sprint-NM i skiorientering samt finalene i Norgescupen på Selbuskogen skisenter. Det er steinhard is i løypene, og da må det settes inn tiltak.

Arrangøren, Stjørdals-Blink orientering, trengte mer utstyr og bestilte dermed en ny «slodd» fra Aglo vgs. Ivan fra Vg1 TIF fikk hovedansvaret.

– En fin og artig arbeidsoppgave, og heller ikke for vanskelig, forteller Ivan. Litt hjelp har han fått fra lærerne sine, og han regner med å nå tidsfristen i ettermiddag. Og; det er nyttig for alle at Vg1-elever kan utføre en jobb som andre får stor glede av.

Slodden skal festes bakpå en snøscooter. Så blir det full fart gjennom den – i dag – isete løypa. Etter noen runder med slodden er isen gjor om til mer eller mindre løs snø. Snøen blir fordelt, og eventuelle ujevnheter i sporet blir rettet opp. Vips så kan etterhvert norgesmestrene i skiorientering kåres.